14 av de svenska 21 EU-parlamentarikerna vägra redovisa hur de använder sina “kontorspengar”

Att vara EU-parlamentariker är säkert ett både tufft, slitsamt och ansvarsfullt förtroendeuppdrag som “kräver sin kvinna eller man”. I alla fall om man tar sitt uppdrag på fullt allvar.

Men det är … Läs mer “14 av de svenska 21 EU-parlamentarikerna vägra redovisa hur de använder sina “kontorspengar””

Read more

Servila svenskar och svassande britter lade in veto när EU ville diskutera USA:s spioneri mot EU-länder

Jag sitter och skriver på en insändare till Eskilstuna-Kuriren som handlar om varför USA spionerar på sina ”vänner”. (kommer att publiceras i eFOLKET)

Det är avslöjandet 2013 att USA, då Obama var … Läs mer “Servila svenskar och svassande britter lade in veto när EU ville diskutera USA:s spioneri mot EU-länder”

Read more

Sensationellt initiativ: 800 höga tjänstemän slår larm om regeringarnas katastrofala uppbackning av Israel

Källa: BBC

Fler än 800 högre tjänstemän inom den högre förvaltningen i USA, EU och elva europeiska stater har undertecknat en skrivelse som dom benämner “den transatlantiska deklarationen”. I den … Läs mer “Sensationellt initiativ: 800 höga tjänstemän slår larm om regeringarnas katastrofala uppbackning av Israel”

Read more

Hur långt framskridna är EU:s planer att bilda en gemensam EU-krigsmakt? Och vilken är USA:s roll?

I samband med lördagsintervjun i Sveriges radio 18 november med infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD), som bland annat handlade om Natos krav på upprustning av svenska järnvägar, nämner Carlson mer eller … Läs mer “Hur långt framskridna är EU:s planer att bilda en gemensam EU-krigsmakt? Och vilken är USA:s roll?”

Read more

Gaza-kriget: EU-majoritet går emot Spaniens krav på omedelbar vapenvila

Vid gårdagens EU-toppmöte beslutade majoriteten att gå emot ett förslag, framlagt av Spaniens premiärminister Pedro Sánchez, som gick ut på att EU ska uppmana Israel och Hamas till omedelbar vapenvila.

Majoriteten av … Läs mer “Gaza-kriget: EU-majoritet går emot Spaniens krav på omedelbar vapenvila”

Read more

Idag röstar EU-parlamentet om minimilöner – varför inte också om högstalöner?

Debattens vågor om minimilöner har gått höga genom åren. De som är för minimilöner menar att det skulle vara en garanti mot alltför usla löner.

De som är mot minimilöner befarar att … Läs mer “Idag röstar EU-parlamentet om minimilöner – varför inte också om högstalöner?”

Read more

SSU säger nej till Natomedlemskap – Vill i stället ha ett utökat militärt EU-samarbete

“Sverige bör utöka sitt samarbete med EU, inte gå med i Nato”, säger Lisa Nåbo, ordförande för SSU till SVT Nyheter.

SSU har tidigare varit emot ett gemensamt EU-försvar, men efter … Läs mer “SSU säger nej till Natomedlemskap – Vill i stället ha ett utökat militärt EU-samarbete”

Read more

KD röstade nej till att översätta corona-information till invandrargrupper

Kristdemokraternas EU-parlamentariker Sara Skyttedal säger till Expressen att det berodde på “min stackars gravidhjärna”.

I Sverige, såväl som i många andra länder, har invandrargrupper i trångbodda förorter drabbats hårt av covid-19. Översatt … Läs mer “KD röstade nej till att översätta corona-information till invandrargrupper”

Read more

Venezuela: Högsta FN-kommissarien för mänskliga rättigheter kritiserar nu USA och EU

Eva Björklund 2019-06-23

FNs Högkommissarie för Mänskliga Rättigheter, Michelle Bachelet,  har besökt Venezuela på president Nicolás Maduros inbjudan.

Resultatet blev en markant vändning av Michelle Bachelet som i mars i år, då … Läs mer “Venezuela: Högsta FN-kommissarien för mänskliga rättigheter kritiserar nu USA och EU”

Read more

SD-krav på EU-omröstning – Då tog det hus i helsike hos storfinansen

Den svenska storfinansen och dess kampanjorganisation Svenskt Näringsliv har länge legat lågt i kritiken av Sverigedemokraterna. Öppen rasism och främlingsfientlighet är inget storföretagen vill stoltsera med. Däremot håller man inne med kritik … Läs mer “SD-krav på EU-omröstning – Då tog det hus i helsike hos storfinansen”

Read more

Tyskland och EU-kommission på kollisionskurs

En konflikt mellan Tyskland och EU-kommission har uppstått. Den handlar om gasledningen Nordstream 2, som går parallellt med Nordsteam 1 i Österjsön.

Den nya gasledningen ska göra det möjligt för Tyskland att importera mer naturgas från Ryssland.

Läs mer… Läs mer “Tyskland och EU-kommission på kollisionskurs”

Read more