Idag röstar EU-parlamentet om minimilöner – varför inte också om högstalöner?

Debattens vågor om minimilöner har gått höga genom åren. De som är för minimilöner menar att det skulle vara en garanti mot alltför usla löner.

De som är mot minimilöner befarar att … Läs mer “Idag röstar EU-parlamentet om minimilöner – varför inte också om högstalöner?”

Read more

SSU säger nej till Natomedlemskap – Vill i stället ha ett utökat militärt EU-samarbete

“Sverige bör utöka sitt samarbete med EU, inte gå med i Nato”, säger Lisa Nåbo, ordförande för SSU till SVT Nyheter.

SSU har tidigare varit emot ett gemensamt EU-försvar, men efter … Läs mer “SSU säger nej till Natomedlemskap – Vill i stället ha ett utökat militärt EU-samarbete”

Read more

KD röstade nej till att översätta corona-information till invandrargrupper

Kristdemokraternas EU-parlamentariker Sara Skyttedal säger till Expressen att det berodde på “min stackars gravidhjärna”.

I Sverige, såväl som i många andra länder, har invandrargrupper i trångbodda förorter drabbats hårt av covid-19. Översatt … Läs mer “KD röstade nej till att översätta corona-information till invandrargrupper”

Read more

Venezuela: Högsta FN-kommissarien för mänskliga rättigheter kritiserar nu USA och EU

Eva Björklund 2019-06-23

FNs Högkommissarie för Mänskliga Rättigheter, Michelle Bachelet,  har besökt Venezuela på president Nicolás Maduros inbjudan.

Resultatet blev en markant vändning av Michelle Bachelet som i mars i år, då … Läs mer “Venezuela: Högsta FN-kommissarien för mänskliga rättigheter kritiserar nu USA och EU”

Read more

SD-krav på EU-omröstning – Då tog det hus i helsike hos storfinansen

Den svenska storfinansen och dess kampanjorganisation Svenskt Näringsliv har länge legat lågt i kritiken av Sverigedemokraterna. Öppen rasism och främlingsfientlighet är inget storföretagen vill stoltsera med. Däremot håller man inne med kritik … Läs mer “SD-krav på EU-omröstning – Då tog det hus i helsike hos storfinansen”

Read more

Tyskland och EU-kommission på kollisionskurs

En konflikt mellan Tyskland och EU-kommission har uppstått. Den handlar om gasledningen Nordstream 2, som går parallellt med Nordsteam 1 i Österjsön.

Den nya gasledningen ska göra det möjligt för Tyskland att importera mer naturgas från Ryssland.

Läs mer… Läs mer “Tyskland och EU-kommission på kollisionskurs”

Read more