SD-politiker gömmer miljoner i skatteparadis – Lejer ökända ekobrottslingar som målvakter

David Perez från Uppsala är riksdagsledamot för (SD). Utöver ordinarie ledamot för riksdagen är han ledamot i Finansutskottet och suppleant för Riksdagens råd för Riksrevisionen.

Nu har han hamnat mitt i stormens … Läs mer “SD-politiker gömmer miljoner i skatteparadis – Lejer ökända ekobrottslingar som målvakter”

Read more

Ska en tidning bara skriva “det som läsarna vill ha”? – Eller bör man ha en mission, ett uppdrag, att utföra?

För att göra en lång historia kort. I Eskilstuna fanns tidigare två lokala dagstidningar. Det var Eskilstuna-Kuriren (E-K) och Tidningen FOLKET.

Eskilstuna-Kuriren, som grundades 1890, är liberal, eller “oberoende liberal” som … Läs mer “Ska en tidning bara skriva “det som läsarna vill ha”? – Eller bör man ha en mission, ett uppdrag, att utföra?”

Read more

It´s All About The Money!!! – Graffiti vid Studiefrämjandet Västeråsvägen i Eskilstuna

Enda öppna graffitiväggen i Eskilstuna. Det är två skivor på cirka 6×2,5 meter som man kan måla på båda sidorna. Men det är bara två sidor som är synliga från Västeråsvägen. Det … Läs mer “It´s All About The Money!!! – Graffiti vid Studiefrämjandet Västeråsvägen i Eskilstuna”

Read more

Före detta S-politikern Ilija Batljans fastighetsimperium på väg att krascha

Efter en karriär som socialdemokratisk politiker, bland annat som kommunalråd i Nynäshamn och anställning på socialdepartementet samt landstingsråd i Stockholm, bildade Batljan ett bolag, SBB, som köpte upp samhällsägda fastigheter. Sedan hyrde … Läs mer “Före detta S-politikern Ilija Batljans fastighetsimperium på väg att krascha”

Read more

“Varför ska vi hjälpa dem som är kvar i Sverige fastän de fått utvisningsbeslut?”

Karin Fridell Anter är ordförande för Stöttepelaren – stödförening för ensamkommande barn och ungdomar som ger stöd åt unga människor som fått avslag på sina asylansökningar. Hon får ofta höra frågan om … Läs mer ““Varför ska vi hjälpa dem som är kvar i Sverige fastän de fått utvisningsbeslut?””

Read more

Vilka borde skämmas? – Några funderingar skrivna på julaftonen i väntan på tomten

De senaste dagarna har vi fått många rapporter om att alltfler fattiga söker hjälp. Det är fattiga som i allt större skaror söker hjälp hos Stadsmissionen och andra frivilliga hjälporganisationer. De söker … Läs mer “Vilka borde skämmas? – Några funderingar skrivna på julaftonen i väntan på tomten”

Read more

EU:s svarta får Viktor Orbán vägrar rätta in sig i ledet

Ungerns premiärminister Viktor Orbán och hans högerkonservativa och ultranationalistiska parti Fidesz som styr Ungern hamnar titt som tätt på kollisionskurs med EU.

Det senaste är att EU-kommissionen hotar dra in ett stöd … Läs mer “EU:s svarta får Viktor Orbán vägrar rätta in sig i ledet”

Read more

Erdoğan-papegojan Billström får stark kritik för sitt kryperi för Turkiet

Inte helt oväntat får utrikesminister Billström (M) och den högerkonservativa Kristersson-regeringen stark och berättigad kritik när man nu stämplar YPG och PYD som terrororganisationer.

Amineh Kakabaveh skriver i ett debattinlägg i Göteborgs-Posten:… Läs mer “Erdoğan-papegojan Billström får stark kritik för sitt kryperi för Turkiet”

Read more

Mohamed Abdukani ny gruppledare för Miljöpartiet i Eskilstuna

Mohamed Abdukani blir ny gruppledare för Miljöpartiet i Eskilstuna – det tillsammans med Marielle Lahti.

– Jag känner mig mycket hedrad över uppdraget och förtroendet och ser fram emot det kommande arbetet … Läs mer “Mohamed Abdukani ny gruppledare för Miljöpartiet i Eskilstuna”

Read more

Camilla Cederlöf ny gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna

Under helgens nomineringsmöte valdes Camilla Cederlöf till ny gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna. Cederlöf kommer att axla rollen som Liberalernas gruppledare redan från och med denna vecka.

– Jag känner mig hedrad … Läs mer “Camilla Cederlöf ny gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna”

Read more

Politiska floskler och förenklade slagord – eller sakfrågor och ideologier

Jag har i olika inlägg framför min åsikt att det politiska spelet alltmer handlar om populism och billigt bondfångeri.

Att det handlar mer om snitsiga slagord och klyschor i stället för ideologier … Läs mer “Politiska floskler och förenklade slagord – eller sakfrågor och ideologier”

Read more