“Du skall inga andra gudar hava jämte mig” – Tio guds bud blir nu lag i USA

I Louisiana, som kallas USA:s ”bibelbälte”, har den konservativa guvernören Jeff Landry beslutat att kristendomens tio budord ska bli ett obligatoriskt inslag i skolan.

Enligt lagen ska budorden från och med 2025 … Läs mer ““Du skall inga andra gudar hava jämte mig” – Tio guds bud blir nu lag i USA”

Read more

Statsministern får höjd lön – Märker ingen att det är nått fel med ”märket”?

Statsministern och samtliga statsråd får högre lön. Lönehöjningarna håller sig nästan inom ”märket” som sattes till 3,3 procent för i år.

”Märket” är den procentsiffra som förhandlas fram mellan arbetsmarknadens parter och … Läs mer “Statsministern får höjd lön – Märker ingen att det är nått fel med ”märket”?”

Read more

Vad har de svenska EU-parlamentarikerna gjort för miljön och klimatet? – Och vilka är generellt mest och minst aktiva?

Naturskyddsföreningen har gjort en omfattande granskning där man tittat på vad de svenska EU-parlamentarikerna gjort för miljö och klimatet under senaste mandatperioden. Dels hur de har röstat vid 88 voteringar i parlamentet … Läs mer “Vad har de svenska EU-parlamentarikerna gjort för miljön och klimatet? – Och vilka är generellt mest och minst aktiva?”

Read more

Svenska Läkare mot Kärnvapen drabbas hårt av att regeringen nu kapat banden till organisationer som arbetar för fred och mänskliga rättigheter

26 mars skickade jag mejl till Svenska Läkare mot Kärnvapen med anledning av att den borgerliga SD-regeringen kapat alla band med 18 organisationer som arbetar för fred och för mänskliga rättigheter, och … Läs mer “Svenska Läkare mot Kärnvapen drabbas hårt av att regeringen nu kapat banden till organisationer som arbetar för fred och mänskliga rättigheter”

Read more

Utbildning om jämlikhet är ”samhällsfarlig vänstervridning” – Är nu förbjudet i Alabama

En ny lag har undertecknats av Alabamas guvernör Kay Ivey. Lagen innebär att det nu blir förbjudet att undervisa om mångfald, jämlikhet och inkludering. Lagen gäller både skolor och universitet.

Lagen är … Läs mer “Utbildning om jämlikhet är ”samhällsfarlig vänstervridning” – Är nu förbjudet i Alabama”

Read more

Ny larmrapport slår fast – De ekonomiska klyftorna ökar – Problemet är att regeringen inte tycker att det är ett problem

Jag hörde på Sveriges Radio P1 idag att Finanspolitiska rådet kommit med en rapport där man påvisar och understryker hur de ekonomiska klyftorna ökar i samhället.

Detta är i och för sig … Läs mer “Ny larmrapport slår fast – De ekonomiska klyftorna ökar – Problemet är att regeringen inte tycker att det är ett problem”

Read more

”Vi moderater har ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten” – Ulf Kristersson

Citatet har jag tagit från en artikel i Svensk tidskrift 1990. Artikeln har rubriken ”För en individuell välfärdspolitik”. Författare är Ulf Kristersson och Thomas Idergard.

Thomas Idergard har lämnat politiken och blivit … Läs mer “”Vi moderater har ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten” – Ulf Kristersson”

Read more

Från feministisk utrikespolitik till grabbarnas och stridspittarnas utrikespolitik

När de rödgröna, S och Mp, bildade regering 2014 lanserade dåvarande utrikesminister Margot Wallström (S) det som kallades feministisk utrikespolitik.

Blotta begreppet ”feministisk utrikespolitik” fick bombkramarna att gå i taket. Man kallade … Läs mer “Från feministisk utrikespolitik till grabbarnas och stridspittarnas utrikespolitik”

Read more

SD-politiker gömmer miljoner i skatteparadis – Lejer ökända ekobrottslingar som målvakter

David Perez från Uppsala är riksdagsledamot för (SD). Utöver ordinarie ledamot för riksdagen är han ledamot i Finansutskottet och suppleant för Riksdagens råd för Riksrevisionen.

Nu har han hamnat mitt i stormens … Läs mer “SD-politiker gömmer miljoner i skatteparadis – Lejer ökända ekobrottslingar som målvakter”

Read more