Idag är det 38 år sedan Sveriges statsminister Olof Palme avrättades

Fredagen den 28 februari 1986 mördades Olof Palme vid korsningen Sveavägen-Tunnelgatan. Utifrån ett bandat larm från mordplatsen till Länsalarmeringens 90 000 vet vi att skottet som ledde till Olof Palmes omedelbara död … Läs mer “Idag är det 38 år sedan Sveriges statsminister Olof Palme avrättades”

Read more

26 februari 2024: Julafton för Pentagons och NATO:s agenter

Idag väntas Ungerns parlament ge grönt ljus åt de svenska makthavarnas ansökan om svenskt medlemskap i militäralliansen NATO.

Under morgonens nyhetssändningar har journalister förtjust kvittrande intervjuat grötmyndigt kommenterande militäranknutna så kallade experter. … Läs mer “26 februari 2024: Julafton för Pentagons och NATO:s agenter”

Read more

Sverige bojkottar FN-möte om kärnvapenförbud –  “Oförenligt med svenskt NATO-medlemskap” enligt regeringen

“När FN 27 november 2023 inledde sitt andra statspartsmöte om kärnvapenförbud valde Sverige att inte delta som observatör, vilket man gjorde i fjol. Enligt regeringen är ett kärnvapenförbud inte förenligt med NatomedlemskapLäs mer “Sverige bojkottar FN-möte om kärnvapenförbud –  “Oförenligt med svenskt NATO-medlemskap” enligt regeringen”

Read more

Turkiet får köpa F-16-plan från USA i utbyte mot att Erdoğan godkänner Sveriges Nato-ansökan

Jag kommer osökt att tänka på Hasse Alfredssons “Ska vi byte grejer med varann” när jag ser upplösningen av Erdoğans tidigare kravfyllda nej till Sverige som Nato-medlem.

Nu har Erdoğan fått löfte … Läs mer “Turkiet får köpa F-16-plan från USA i utbyte mot att Erdoğan godkänner Sveriges Nato-ansökan”

Read more

“Steadfast Defender” – Natos största krigsövning sedan kalla kriget

I ett vidare perspektiv har även Sverige ingått ett djupgående partnerskap med USA, vars konsekvenser sträcker sig längre bort än enbart Europa/Ryssland.

Anders Karlssons artikel har tidigare varit publicerad i nättidningen InternationalenLäs mer ““Steadfast Defender” – Natos största krigsövning sedan kalla kriget”

Read more

Demokratin havererade när de svenska makthavarna valde anslutning till NATO och den kärnvapenbestyckade stormakten

Må det gå till historien att svenska folket inte fick höra hur Ann Linde, Magdalena Andersson och Peter Hultqvist tänkte när de sökte medlemskap för Sverige i Nato.

Och hur det gick … Läs mer “Demokratin havererade när de svenska makthavarna valde anslutning till NATO och den kärnvapenbestyckade stormakten”

Read more

Ett öppet brev med frågor till Folk och Försvars generalsekreterare Maud Holma von Heijne

Frågeställaren är Dan Eriksson, som till vardags är vaktmästare på Eskilstuna Folkhögskola.

Hej Maud och Folk & Försvar

Jag heter Dan Eriksson, jag har några frågor angående Rikskonferensen och innehållet där.

Jag … Läs mer “Ett öppet brev med frågor till Folk och Försvars generalsekreterare Maud Holma von Heijne”

Read more

Kärnvapen över huvudet på svenska folket – demokratin eroderar 

Emma Lundströms artikel har tidigare varit publicerad i tidningen Internationalen.

I presentationen av Folk och Försvars Rikskonferens 2024 står det att:

Sveriges ansökan om Nato-medlemskap 2022 markerade en brytpunkt i landets Läs mer “Kärnvapen över huvudet på svenska folket – demokratin eroderar ”

Read more

Från feministisk utrikespolitik till grabbarnas och stridspittarnas utrikespolitik

När de rödgröna, S och Mp, bildade regering 2014 lanserade dåvarande utrikesminister Margot Wallström (S) det som kallades feministisk utrikespolitik.

Blotta begreppet ”feministisk utrikespolitik” fick bombkramarna att gå i taket. Man kallade … Läs mer “Från feministisk utrikespolitik till grabbarnas och stridspittarnas utrikespolitik”

Read more

Jas-Gripen till Filippinerna – Sverige sluter upp bakom USA mot Kina

För en tid sedan kommenterade Sveriges statsminister Ulf Kristersson det nyligen undertecknade avtalet med USA om tillgång för USA till militära baser i Sverige. Han sa då att ett sådant avtal var … Läs mer “Jas-Gripen till Filippinerna – Sverige sluter upp bakom USA mot Kina”

Read more

Muharrem Demirok (C) – De som är emot Natomedlemskap ska stängas ute från information om säkerhetsläget och Nato-processen

Centerledaren Muharrem Demirok begär att regeringen ska informera ”riksdagens partier” om den pågående Nato-processen:

Det var ett antal månader sedan vi senast fick information om den pågående Natoprocessen. Vi som har varit … Läs mer “Muharrem Demirok (C) – De som är emot Natomedlemskap ska stängas ute från information om säkerhetsläget och Nato-processen”

Read more

NATO:s krav på upprustning av svenska väg- och järnvägar får förtur

Jag har tidigare skrivit om Försvarsmakten som i en skrivelse till regeringen har framfört att det svenska väg- och järnvägsnätet måste rustas upp vid ett Nato-medlemskap. (se lästips)

Jag påpekade, eller snarare … Läs mer “NATO:s krav på upprustning av svenska väg- och järnvägar får förtur”

Read more

Opinionsundersökning: Stödet för Nato-medlemskap minskar tydligt!

En ny opinionsundersökning visar att svenskarnas stöd för Nato-medlemskap har minskat från 65 till 57 procent.

Andelen som säger nej ligger kvar på 20 procent, medan andelen tveksamma har ökat från 17 … Läs mer “Opinionsundersökning: Stödet för Nato-medlemskap minskar tydligt!”

Read more

Kommer Nato-trupper skickas till Sydkinesiska havet för att delta i en eventuell väpnad konflikt USA-Kina-Taiwan?

En del spår att nästa militära brandhärd kommer att utspelas på andra sidan jordklotet. Det är det spända läget mellan USA och Kina och mellan Kina och Taiwan som kan utvecklas till … Läs mer “Kommer Nato-trupper skickas till Sydkinesiska havet för att delta i en eventuell väpnad konflikt USA-Kina-Taiwan?”

Read more

Nato blir gökungen som kastar ut de andra ungarna ur boet – Ska vi verkligen mata den här Natogöken

Redan nu bedrivs omfattande militära transporter genom Sverige. Under rubriken; “Militära transporter genom Sverige till storövning i Norge” kan vi läsa:

Finland, Tyskland, Nederländerna, Danmark, Storbritannien och USA kommer att transportera både … Läs mer “Nato blir gökungen som kastar ut de andra ungarna ur boet – Ska vi verkligen mata den här Natogöken”

Read more

Washington Post och Der Spiegel: “Ukrainsk militär bakom sprängningen av Nord Stream”

Det anses nu klarlagt att de sex ukrainska sprängämnesexperter som chartrade segelfartyget Andromeda i september 2022 deltog i sprängningen av gasledningarna  Nord Stream 1 och 2. Fartyget utgick från hamnen i Rostock, … Läs mer “Washington Post och Der Spiegel: “Ukrainsk militär bakom sprängningen av Nord Stream””

Read more