Gay Glans, medlem i Svenska Freds: Mina barnbarn är ingen kanonmat!

Denna insändare har också varit publicerad i nättidningen Internationalen.

Gay Glans:

Med vilken rätt kräver överbefälhavare Micael Bydén och statsminister Ulf Kristersson, att de unga ska vara beredda att dö i händelse … Läs mer “Gay Glans, medlem i Svenska Freds: Mina barnbarn är ingen kanonmat!”

Read more

Öst och Väst möts för fred, miljö och solidaritet

Tord Björk, för Nätverket Folk och Fred:

Möt tre ryssar, två från Ukraina och Ungern och andra från Armenien, Rumänien, Tjeckien, Österrike, Sverige, Filippinerna och USA och diskutera nedrustning för en social … Läs mer “Öst och Väst möts för fred, miljö och solidaritet”

Read more

Internationell solidaritetsaktion för Boris Kagarlitskij 16 september

En internationell aktionsdag för Boris Kagarlitski ha utlysts till lördagen 16 september av en solidaritetskommitte i Ryssland med stort stöd internationellt. I uppmaningen till aktioner skriver kommittén att Kagarlitskij är en av … Läs mer “Internationell solidaritetsaktion för Boris Kagarlitskij 16 september”

Read more

Vi behöver en fredsvänster mot ALL imperialism!

Denna debattartikel har tidigare varit publicerad som ledare i tidningen Internationalen.

*****

Några korta ord på Twitter och mångas fördämningar brast:

Jag hoppas att alla involverade får en givande övning!”

Vreden mot … Läs mer “Vi behöver en fredsvänster mot ALL imperialism!”

Read more

2022: De militära utgifterna högre än någonsin i mänsklighetens historia

Omkring 22 000 miljarder kronor uppgick världens sammanlagda militära utgifter till förra året. Summan kan jämföras med Sveriges bruttonationalprodukt, som förra året var 5 926 miljarder. De militära utgifterna i världen var … Läs mer “2022: De militära utgifterna högre än någonsin i mänsklighetens historia”

Read more

“Normaliseringen” av Sverige efter mordet på Olof Palme

Idag, den 28 februari, är det 37 år sedan Olof Palme, Sveriges statsminister och det socialdemokratiska partiets ordförande, sköts till döds i korsningen Sveavägen-Tunnelgatan, i centrala Stockholm.

Sverige har sedan 1986 genomgått … Läs mer ““Normaliseringen” av Sverige efter mordet på Olof Palme”

Read more

Kommer Putin att mötas av en folklig mobilisering mot kriget?

Den reaktionära antisocialistiska regimen i Moskva har idag tillkännagett att den för att uppnå sina imperiedrömmar ämnar kasta ytterligare 100 000-tals av landets medborgare till krigets slaktande. För furstens lögner ska ytterligare … Läs mer “Kommer Putin att mötas av en folklig mobilisering mot kriget?”

Read more

Sveriges Nato-ansökning har resulterat i att viktiga frågor om utrikes- och säkerhetspolitik tagit en helt annan riktning

I stället för att tävla om vem som är bäst på militär nertrappning, tävlas det om vem som är bäst på militär kapprustning.

Nu är det självklart att vi ska ingå i … Läs mer “Sveriges Nato-ansökning har resulterat i att viktiga frågor om utrikes- och säkerhetspolitik tagit en helt annan riktning”

Read more

“Broder, förväxla inte ickevåldsmotstånd med ickemotstånd!”

Citatet i rubriken kommer från krigsmotståndaren, anti-imperialisten, socialisten och medborgarrättskämpen Martin Luther King. Han gjorde detta fundamentalt viktiga påpekandet under en vänskaplig diskussion med Malcolm X, den militante förespråkaren för afro-amerikanernas kamp … Läs mer ““Broder, förväxla inte ickevåldsmotstånd med ickemotstånd!””

Read more