Eskilstuna: Maria Chergui (V) om företaget Seniors stora utsläppsrätter

Maria Chergui, Gruppledare Vänsterpartiet:

Vi har under de senaste veckorna kunnat ta del av informationen om att det kinesiska företaget Senior Material Europe AB i Eskilstuna har fått tillstånd av Mark- och … Läs mer “Eskilstuna: Maria Chergui (V) om företaget Seniors stora utsläppsrätter”

Read more

Gay Glans om förklaringen till V:s och Mp:s ökade väljarstöd

Nej, alla bedrövade i det borgerliga Tidölägret, ert urusla val berodde inte på att media inte gav era hjärtefrågor momentum, som det så vackert heter. Trots att ni tog i så att … Läs mer “Gay Glans om förklaringen till V:s och Mp:s ökade väljarstöd”

Read more

Vänsterpartiet vill skjuta upp avgörandet om DCA-avtalet – Hoppas på stöd från kritiska S-ledamöter

Av det sammansatta utrikes- och försvarsutskottet skrivning,som publicerades i torsdags, framgår att Vänsterpartiet och Miljöpartiet ställer sig avvisande till DCA-avtalet med USA. Avtalet skall den 18 juni behandlas av riksdagen, då från … Läs mer “Vänsterpartiet vill skjuta upp avgörandet om DCA-avtalet – Hoppas på stöd från kritiska S-ledamöter”

Read more

ABF i Eskilstuna: Jonas Sjöstedt valtalade och diskuterade med åhörarna

Vänsterpartiets förstanamn på EU-vallistan, Jonas Sjöstedt, besökte den 5 juni Eskilstuna och presenterade på ABF Vänsterpartiets politik inför valet. Dagen inleddes med att Jonas serverade en välkryddad och mycket god linssoppa. Därefter … Läs mer “ABF i Eskilstuna: Jonas Sjöstedt valtalade och diskuterade med åhörarna”

Read more

V-ledamoten i riksdagens försvarsutskott fortsätter med hyllningar till den svenska NATO-krigsmakten

Hanna Gunnarsson, Vänsterpartiets ledamot i riksdagens försvarsutskott och partiets “försvarspolitiska talesperson”, fortsätter med att uttala sig på ett sätt som väckt många frågetecken och ofta bestörtning inom det egna partiet.

På sociala … Läs mer “V-ledamoten i riksdagens försvarsutskott fortsätter med hyllningar till den svenska NATO-krigsmakten”

Read more

Vänsterpartiets kongressuttalande om Palestina och den israeliska kolonialmaktens krigsförbrytelser

eFOLKET publicerar här det uttalande som Vänsterpartiets kongress 10 maj antog om Palestina.

Situationen i Gaza är katastrofal. Israels bomber har fallit i över sju månader. Hittills har omkring 35 000 palestinier … Läs mer “Vänsterpartiets kongressuttalande om Palestina och den israeliska kolonialmaktens krigsförbrytelser”

Read more

När det militärindustriella komplexet och dess politiska hantlangare regerar

Kraftig ökning av de globala militärutgifterna
Även Sverige gör miljardsatsningar på försvaret
Även V backar upp den svenska upprustningen

Artikeln har tidigare varit publicerad som ledare nättidningen Internationalen.

I sitt avskedstal i … Läs mer “När det militärindustriella komplexet och dess politiska hantlangare regerar”

Read more

Ännu ett sorgligt vägval av den kompasslösa V-ledningen – Tar plats i NATO:s parlamentarikerförsamling

Som 75 -åring och sedan 60-talet aktiv inom arbetarrörelsen borde man kanske vara härdad när det gäller vänsterrepresentanter som vänder kappan efter vinden och går över till motståndarsidan. Men det gör fortfarande … Läs mer “Ännu ett sorgligt vägval av den kompasslösa V-ledningen – Tar plats i NATO:s parlamentarikerförsamling”

Read more

Om programdebatten inom Vänsterpartiet – Socialistisk Politik svarar DN

Denna debattartikel har också varit införd i Socialistisk Politiks nättidning Internationalen.

“Ett epicentrum för kritiken mot programförslaget finns i den lilla tankesmedjan Socialistisk Politik med rötter i trotskismen”, skriver Dagens Nyheter 2 … Läs mer “Om programdebatten inom Vänsterpartiet – Socialistisk Politik svarar DN”

Read more

Kvinnodagen 8 mars uppmärksammades med flera arrangemang i Eskilstuna

Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna hade sin varje vecka återkommande manifestation på Fristadstorget och eftersom det nu inföll på kvinnodagen så kom flera tal att beröra just kvinnornas situation. I talen underströks … Läs mer “Kvinnodagen 8 mars uppmärksammades med flera arrangemang i Eskilstuna”

Read more

Var ligger makten i Vänsterpartiet – hos medlemmarna eller hos mediestrategerna?

Detta inlägg, författat av Kjell Östberg, har också varit publicerat i nättidningen Internationalen.

Vänsterpartiets före detta kommunikationschef och seniora rådgivare Jenny Lindahl lämnar sin anställning på partiet för att bli “director” på … Läs mer “Var ligger makten i Vänsterpartiet – hos medlemmarna eller hos mediestrategerna?”

Read more

V-arrangemang på Internationella kvinnodagen i Eskilstuna

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. Vänsterpartiet anordnar föreläsning och musik på Biografbaren vid Järntorget i Eskilstuna.

Roja Mahmoudi föreläser om situationen för Irans kvinnor, snart två år sedan Masha Aminis … Läs mer “V-arrangemang på Internationella kvinnodagen i Eskilstuna”

Read more

“Det behövs inte ett S-parti till” – Striden i Vänsterpartiet når förstasidorna

Alex Fuentes artikel har tidigare varit publicerad i nättidningen Internationalen.

“Intern strid i Vänstern – om målet att krossa kapitalismen”, så rubricerar tidningen Göteborgs-Posten 12 februari över förstasidan debatten i Vänsterpartiet om … Läs mer ““Det behövs inte ett S-parti till” – Striden i Vänsterpartiet når förstasidorna”

Read more

Christer Bergström tror att ett nytt vänsteralternativ kan bli landets största parti redan i valet 2026

Till Christer Bergströms inlägg finns fogad en kommentar från eFOLKETs leddarredaktion.

Christer Bergström:

Medan bomberna faller över Gaza, de döda räknas i tiotusental, och den koloniala skurkstaten Israel förbereder en attack mot … Läs mer “Christer Bergström tror att ett nytt vänsteralternativ kan bli landets största parti redan i valet 2026”

Read more

Om V-programmet: “Förslaget duckar för vår viktigaste uppgift”

I förra veckan anordnade Vänsterpartiets avdelningar på Södermalm i Stockholm inför en fullsatt möteslokal ett samtal om Vänsterpartiets nya partiprogram. I samtalet deltog programkommissionens ordförande Jens Börjesson, vänsterdebattören Mathias Wåg och historikern Läs mer “Om V-programmet: “Förslaget duckar för vår viktigaste uppgift””

Read more

Region Sörmland: Vänsterpartiet avvisar nedskärningar – föreslår istället skattehöjning

Valet hösten 2022 resulterade i ett nytt styre i Region Sörmland (tidigare Landstinget). Den nya ledningen består av Moderaterna (15 mandat), Centerpartiet(4), Vård För Pengarna (10) och Kristdemokraterna (5). I opposition befinner … Läs mer “Region Sörmland: Vänsterpartiet avvisar nedskärningar – föreslår istället skattehöjning”

Read more

Ett förslag inom systemets ramar

Detta debattinlägg har tidigare (16 november 2023) varit publicerat som ledarartikel i tidningen Internationalen.

  • Ordmassor för parlamentariker
  • Sopar svårigheter under mattan
  • Vänsterpartiet är värt något bättre

Det är svårt att få grepp … Läs mer “Ett förslag inom systemets ramar”

Read more

Manifestation för ett fritt Palestina på Fristadstorget i Eskilstuna

Drygt hundratalet Eskilstunabor manifesterade idag (söndag) sin solidaritet med det palestinska folket. Förutom lokala representanter för Vänsterpartiet, som arrangerat manifestationen, och en riksdagsledamot (Lotta Johnsson Fornarve) talade Jehad El-Odeh.

Jehad El-Odeh kommer … Läs mer “Manifestation för ett fritt Palestina på Fristadstorget i Eskilstuna”

Read more

Gemensamt initiativ från S, V och MP för att rädda studieförbunden

SD-regeringen har nu kommit med ett budgetförslag som innebär ett dråpslag mot folkbildningen. Studieförbunden ska få de statliga bidragen sänkta i tre steg, från nuvarande 1,8 miljarder till 700 miljoner.

Folkhögskolorna får … Läs mer “Gemensamt initiativ från S, V och MP för att rädda studieförbunden”

Read more