13/9 – Den venezolanske historikern, poeten, diplomaten och politikern Jorge Valeros föredrag i Jönköping

Här nedan är föreläsningen som Jorge Valero höll i Jönköping 11 september 2021 på ett möte i Svensk-Kubanska Föreningens regi, med medverkan av “Poesifestival i Jönköping”. Detta är den fullständiga texten, som … Läs mer “13/9 – Den venezolanske historikern, poeten, diplomaten och politikern Jorge Valeros föredrag i Jönköping”

Read more

Miami Herald avslöjar: Trumps och Guaidós kuppförsök mot Maduro – som taget ur James Bond

I fredags utsattes raffinaderiet Tablazo Petrochemical Complex i Maracaibosön, Venezuela, för ett terroristattentat genomfört med drönare. Ännu ett led i den ekonomiska terrorismen för att förstöra landet och dess industriella infrastruktur.

Idag Läs mer “Miami Herald avslöjar: Trumps och Guaidós kuppförsök mot Maduro – som taget ur James Bond”

Read more

Dick Emanuelsson: Väpnad konflikt USA mot Iran/Venezuela inom de närmaste dagarna?

Latinamerikastationerade Dick Emanuelssons text är tidigare idag (22/5) även publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

Fem iranska tankers stävar mot Venezuela och en blockad som kan gå mot sitt slut eller mot … Läs mer “Dick Emanuelsson: Väpnad konflikt USA mot Iran/Venezuela inom de närmaste dagarna?”

Read more

USA hindrar Venezuela från att köpa läkemedel för behandling av Coronaviruset

Venezuelas justitiekansler Tarek William Saab fördömde på fredagens presskonferens USA:s åtgärder för att hindra Venezuela från att köpa läkemedel för behandling av Coronaviruset.

När de två första fallen av Coronavirus bekräftades i … Läs mer “USA hindrar Venezuela från att köpa läkemedel för behandling av Coronaviruset”

Read more

Protestaktion i Stockholm: USA:s blockader mot Kuba och Venezuela dödar!

Insändare: Eva Björklund

Texten också publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

Solen sken över Soltorget i Stockholm på lördagen när mäktiga banderoller förde ut budskapet, som inte kunde undgå någon – också på … Läs mer “Protestaktion i Stockholm: USA:s blockader mot Kuba och Venezuela dödar!”

Read more

Venezuela: Högsta FN-kommissarien för mänskliga rättigheter kritiserar nu USA och EU

Eva Björklund 2019-06-23

FNs Högkommissarie för Mänskliga Rättigheter, Michelle Bachelet,  har besökt Venezuela på president Nicolás Maduros inbjudan.

Resultatet blev en markant vändning av Michelle Bachelet som i mars i år, då … Läs mer “Venezuela: Högsta FN-kommissarien för mänskliga rättigheter kritiserar nu USA och EU”

Read more