”Öka din förmögenhet på ett sätt som skulle få till och med Joakim von Anka att lyfta på hatten”

När jag skrev mitt inlägg Ny undersökning: Sverige är ett av den rika världens mest ojämlika länder och sökte information till, råkade jag stöta på Joakim von Anka.

Joakim von Anka är … Läs mer “”Öka din förmögenhet på ett sätt som skulle få till och med Joakim von Anka att lyfta på hatten””

Read more

Varför strävar så många efter att bli rika genom att tjäna pengar på pengar?

Jag lyssnade på programmet Plånboken, Sveriges Radio, P1. Inslaget handlade om en äldre kvinna som kallades Lillemor. Hon hade blivit uppringd av ”Oliver” som presenterade sig som ekonomisk rådgivare.

“Oliver” erbjöd … Läs mer “Varför strävar så många efter att bli rika genom att tjäna pengar på pengar?”

Read more

200 miljarder i vinst 2023 – Storbankernas vinster slår nya rekord

De fyra storbankerna Handelsbanken, SEB, Swedbank och Nordea (som har sitt huvudkontor i Finland) redovisar 200 miljarder kronor i vinst för 2023. Av dessa 200 vinstmiljarder ska 120 miljarder delas ut till … Läs mer “200 miljarder i vinst 2023 – Storbankernas vinster slår nya rekord”

Read more

Skolinspektionen letar med ljus och lykta efter ägarna till Internationella Engelska skolan

Internationella Engelska skolan (IES) är landets största privata skolkoncern med över 28 000 elever.

Enligt regelverket ska en skola som byter ägare anmäla detta till Skolinspektionen. Det ingår nämligen i Skolinspektionens uppdrag … Läs mer “Skolinspektionen letar med ljus och lykta efter ägarna till Internationella Engelska skolan”

Read more

Dollartörst och stormaktsarrogans bakom Biden-rådgivarens hatiska utfall mot Tegnell?

Den som trodde att Donald Trumps försvinnande från den politiska makten i USA skulle innebära ett slut på ovederhäftiga utfall och lögner måste tyvärr dämpa sina förhoppningar. Joe Bidens nye covid-rådgivare Andy … Läs mer “Dollartörst och stormaktsarrogans bakom Biden-rådgivarens hatiska utfall mot Tegnell?”

Read more

Blir ägandet “bredare” när man säljer ut och privatiserar det vi äger gemensamt

Blir ägandet “bredare” när man säljer ut och privatiserar det vi äger gemensamt? När man inte ser skogen för alla träd.

Moderaterna vill sälja ut 20 procent av statliga Sveaskogs produktiva skogsmark.… Läs mer “Blir ägandet “bredare” när man säljer ut och privatiserar det vi äger gemensamt”

Read more

Slå tillbaka angreppen på LAS – Förbered politisk storstrejk!

I förra veckan bröt förhandlingarna om försämrat anställningsskydd samman. Direktörernas krav blev för magstarka till och med för de av LO:s förhandlare som gärna ville göra upp. Men företagsägarna visste att de … Läs mer “Slå tillbaka angreppen på LAS – Förbered politisk storstrejk!”

Read more

SMS-lån, ockerräntor, skojare och bedragare, och en rysk lånehaj som lurar i vassen

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om de skumma företag som skor sig genom så kallade snabba sms-lån. Här följer en fortsättning.

Tillbaka i tiden kallades de för “procentare”, de … Läs mer “SMS-lån, ockerräntor, skojare och bedragare, och en rysk lånehaj som lurar i vassen”

Read more