Israeliskt ministerförslag: Driv bort palestinierna från Gaza-området!

Israels underrättelseminister Gila Gamliel, som tillhör premiärministern Benjamin Netanyahus högerparti Likud, har nu föreslagit att Gazas palestinska befolkning skall bringas att flytta bort från området. De kan bygga sin framtid någon … Läs mer “Israeliskt ministerförslag: Driv bort palestinierna från Gaza-området!”

Read more

Manifestation för Palestina på Fristadstorget i Eskilstuna

Palestinakommittén i Eskilstuna arrangerade på Fristadstorget i Eskilstuna i lördags ännu en manifestation emot Israels krig mot Palestina.

Israels terrorbombningar har nu pågått i över fem veckor och Palestinakommittén i Eskilstuna har … Läs mer “Manifestation för Palestina på Fristadstorget i Eskilstuna”

Read more

I Eskilstuna och världen över: Manifestationer mot den israeliska krigsmaktens terrorbombningar

I många städer i Sverige och världen över har det idag genomförts manifestationer mot den israeliska krigsmaktens terrorbombningar och för ett omedelbart eldupphör.

I London handlade det om hundratusentals deltagare. Där, liksom … Läs mer “I Eskilstuna och världen över: Manifestationer mot den israeliska krigsmaktens terrorbombningar”

Read more

Solidaritet med det plågade Palestina: Hamn- och transportarbetare i Europa blockerar vapenfrakter till Israels krigsmakt

Tidningen Riktpunkt rapporterar (den 8 november 2023 och den 10 november 2023) att hamn- och transportarbetare i Europa beslutat sig för att solidariskt vägra hantera vapensändningar till Israel. Detta med anledning av … Läs mer “Solidaritet med det plågade Palestina: Hamn- och transportarbetare i Europa blockerar vapenfrakter till Israels krigsmakt”

Read more

Ulf Kristersson om “enskilda händelser” som nu släckt över 10 000 liv

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres har beskrivit Israels blockad mot Gaza och terrorbombningar mot området som “inte bara en humanitär kris, utan även en kris för mänskligheten”.

En stor majoritet av FN:s medlemstater … Läs mer “Ulf Kristersson om “enskilda händelser” som nu släckt över 10 000 liv”

Read more

FN:s generalsekreterare om Gaza: “En kris för mänskligheten!”

I ett uttalande under gårdagen underströk FN:s generalsekreterare António Guterres att blockaden och de pågående bombningarna mot Gaza innebär inte bara en humanitär kris utan också “en kris för mänskligheten”.

Generalsekreteraren beskrev … Läs mer “FN:s generalsekreterare om Gaza: “En kris för mänskligheten!””

Read more

“Historien kommer inte att förlåta de likgiltiga” – Kubas president om Palestina

Cubadebate 28 oktober 2023 – Artikeln, översatt av Zoltan Tiroler, har tidigare varit publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

Kubas president Miguel Díaz-Canel uppmanade på lördagen det internationella samfundet att omedelbart agera för … Läs mer ““Historien kommer inte att förlåta de likgiltiga” – Kubas president om Palestina”

Read more

Från folkhat till folkmord i Gaza

  • Palestinierna görs till “de andra”
  • Hamas’ massaker tas som förevändning
  • Svenska Tidöregeringen stryper bistånd

Artikeln har tidigare varit publicerad som ledare i tidningen Internationalen.

Varenda människorättskurs, varenda predikan om människors lika värde, … Läs mer “Från folkhat till folkmord i Gaza”

Read more

Kolonialmakten Israel isolerar, släcker ner, bombar och invaderar Gaza

Ett Gaza i totalt mörker och med kommunikationssystemen nedstängda utsattes under natten för de mest intensiva bombangreppen hitintills. Samtidigt gick flygunderstödda israeliska trupper in i den norra delen, omedelbart norr om Gaza … Läs mer “Kolonialmakten Israel isolerar, släcker ner, bombar och invaderar Gaza”

Read more

Fredsrörelsens ställningstagande skyms av Israels propaganda

Skribent: Tord Björk,
medlem i rådet för Internationella fredsbyrån (IPB) och internationella rådet för World Social Forum

Den moderna krigspropagandan har använt falska påståenden om fiendens grymhet och övergrepp på barn. PR-byrån … Läs mer “Fredsrörelsens ställningstagande skyms av Israels propaganda”

Read more

Gaza-kriget: EU-majoritet går emot Spaniens krav på omedelbar vapenvila

Vid gårdagens EU-toppmöte beslutade majoriteten att gå emot ett förslag, framlagt av Spaniens premiärminister Pedro Sánchez, som gick ut på att EU ska uppmana Israel och Hamas till omedelbar vapenvila.

Majoriteten av … Läs mer “Gaza-kriget: EU-majoritet går emot Spaniens krav på omedelbar vapenvila”

Read more

Kraftfull judisk protestaktion i USA mot Israels bombningar och ockupationspolitik

Jag hörde just nu på nyheterna P1 att hundratals judar, kanske över 500, samlats för att demonstrera på området kring USA:s kongressbyggnad Kapitolium.

Ett par hundra av dem har tagit sig in … Läs mer “Kraftfull judisk protestaktion i USA mot Israels bombningar och ockupationspolitik”

Read more

Svensk-Kubanska Föreningen kräver en rättvis lösning på konflikten Israel / Palestina!

Detta uttalande av Svensk-Kubanska Föreningen har tidigare varit publicerat på föreningens hemsida.

Att göra motstånd mot ockupation är inte bara rätt och riktigt, det är lagligt enligt folkrätten.

Idag jämnas Gaza med … Läs mer “Svensk-Kubanska Föreningen kräver en rättvis lösning på konflikten Israel / Palestina!”

Read more

Möjliggjordes angreppet från Hamas av ett “enormt underrättelsefiasko”?

Att det militära överraskningsanfallet från Hamas speglar “ett enormt underrättelsefiasko” är en slutsats  som medier i Sverige och världen över dragit och förmedlat.

Den israeliska säkerhetstjänsten, ofta beskriven som “världens mest effektiva”, … Läs mer “Möjliggjordes angreppet från Hamas av ett “enormt underrättelsefiasko”?”

Read more