Frihet för den borgerliga Putin-regimens fånge Boris Kagarlitskij!

Artikeln har tidigare varit publicerad i nättidningen Internationalen.

Suzi Weissman:

Den ryske marxistiske författaren och aktivisten Boris Kagarlitskij fick den 13 februari 2024 ett oväntat “överklagande”. Åklagarna försökte ändra utslaget vid tvådagarsrättegången … Läs mer “Frihet för den borgerliga Putin-regimens fånge Boris Kagarlitskij!”

Read more

Kagarlitskij fängslad igen

 Per Leanders artikel är också publicerad i nättidningen Internationalen.

Den ryske marxisten och krigsmotståndaren Boris Kagarlitskij får 5 års fängelse trots allt.

Den ryske marxistiske historikern, sociologen och krigsmotståndaren Boris Kagarlitskij dömdes … Läs mer “Kagarlitskij fängslad igen”

Read more

Propaganda i konkreta siffror – Var går gränsen för vad som i svenska medier får sägas om ukrainakriget?

Andi Olluri har undersökt den bild av Ukraina-krigets förlopp och bakgrund som förmedlats av svenska medier. Hans slutsats är att svenska medier slutit upp till 100 procent bakom den linje som är … Läs mer “Propaganda i konkreta siffror – Var går gränsen för vad som i svenska medier får sägas om ukrainakriget?”

Read more

Kuba har stoppat ryska försök till människohandel för militära rekryteringsändamål

Uttalande från MINREX, Kubas utrikesdepartement – Granma 4 september 2023 – Uttalandet, översatt av Christine Vaple, har varit publicerat på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

MINREX:

Kubas inrikesministerium har upptäckt och arbetar för att … Läs mer “Kuba har stoppat ryska försök till människohandel för militära rekryteringsändamål”

Read more

Internationell solidaritetsaktion för Boris Kagarlitskij 16 september

En internationell aktionsdag för Boris Kagarlitski ha utlysts till lördagen 16 september av en solidaritetskommitte i Ryssland med stort stöd internationellt. I uppmaningen till aktioner skriver kommittén att Kagarlitskij är en av … Läs mer “Internationell solidaritetsaktion för Boris Kagarlitskij 16 september”

Read more

Världsvida protester mot gripandet av Boris Kagarlitskij – SKRIV UNDER PROTESTUPPROPET!!

Gripandet i Ryssland av krigsmotståndaren och den välkände sociologen Boris Kagarlitskij har väckt protester i hela världen. I Sverige har ett upprop startas som fått stöd i stora delar av världen:

FRIGE … Läs mer “Världsvida protester mot gripandet av Boris Kagarlitskij – SKRIV UNDER PROTESTUPPROPET!!”

Read more

Ryska oppositionen mot Putin oenig om förhållningssätt gentemot Prigozjin

Den tidigare oligarken, numera Putin-kritikern i exil, Michail Chodorovsky, uppmanar det det ryska folket att ta upp vapen och ge understöd åt legoknektbossen Jevgenij Prigozjin.

Chodorovsky förklarade nyligen, i samband med ett … Läs mer “Ryska oppositionen mot Putin oenig om förhållningssätt gentemot Prigozjin”

Read more

Ryska försvarsministeriet uppmanar Wagners legoknektar att vända myteriet ryggen

Ryska försvarsministeriet har offentligt vänt sig till Wagners legosoldater att vända företagets ledare Jevgenij Prigozjin ryggen. Wagnersoldaterna erbjuds straffrihet om de inser att de vilseletts och återvänder till positionerna inne i Ukraina.… Läs mer “Ryska försvarsministeriet uppmanar Wagners legoknektar att vända myteriet ryggen”

Read more

Jeffrey D Sachs: Endast förhandlingar – inte fler vapen – kan få slut på kriget i Ukraina

Att inse att kriget i Ukraina provocerades fram hjälper oss att förstå hur vi ska stoppa det, skriver Jeffrey D Sachs i en artikel i Common Dreams.

Sachs menar därmed inte att … Läs mer “Jeffrey D Sachs: Endast förhandlingar – inte fler vapen – kan få slut på kriget i Ukraina”

Read more