Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna om kolonialmakten Israels fängslanden och förtryck

Palestinier i hemlandet och i diasporan uppmärksammar Den palestinska fångens dag den sjuttonde april varje år, efter att det palestinska nationella rådet antog denna dag 1974 som en nationell dag för fångars … Läs mer “Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna om kolonialmakten Israels fängslanden och förtryck”

Read more

Eskilstuna: Manifestation för Palestina på lördag

Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna manifesterar på lördag (13/4) för solidaritet med det palestinska folket och den plågade och krigsbrottsutsatta befolkningen i Gaza-området.

Manifestationen inleds 13.00, och platsen är korsningen Kriebsensgatan-Kungsgatan, utanför … Läs mer “Eskilstuna: Manifestation för Palestina på lördag”

Read more

Eskilstuna: Manifestation för Palestina nu på lördag

Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna anordnar nu på lördag 6 april ytterligare en manifestation mot den israeliska kolonialstatens terrorbombningar, massakrer och folkfördrivning.

Platsen är utanför City-varuhuset, korsningen Kungsgatan (gågatan)-Kriebsensgatan. Manifestationen inleds 13.00.… Läs mer “Eskilstuna: Manifestation för Palestina nu på lördag”

Read more

Den israeliska kolonialstatens dubbel-terror

Flera hjälporganisationer pausar eller begränsar nu sin verksamhet i Gaza-området. Detta som en direkt följd av den israeliska krigsmaktens likvidering av sju hjälparbetare tillhörande World Central Kitchen (WCK).

De sju färdades i … Läs mer “Den israeliska kolonialstatens dubbel-terror”

Read more

Eskilstuna: Manifestation för Palestina på lördag

Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna anordnar på lördag klockan 13.00 en manifestation för Palestinas folk. Platsen är utanför City-varuhusets huvudentré, korsningen med Kriebsensgatan.

Snart ett halvår av systematiska angrepp mot bostäder, skolor, … Läs mer “Eskilstuna: Manifestation för Palestina på lördag”

Read more

Senegal – Den gamla kolonialmakten och NATO-medlemmen Frankrike förlorar greppet

Zoltan Tiroler:

Också det franska imperiet är dödsdömt. Få såg det komma, utom de som har ett öga på sönderfallet av ”France Afrique”. Efter att ha förlorat Centralafrikanska republiken, sedan Mali, Burkina … Läs mer “Senegal – Den gamla kolonialmakten och NATO-medlemmen Frankrike förlorar greppet”

Read more

Eskilstuna – Yossof Al Hajalis tal vid gårdagens manifestation för Palestina

Yossof Al Hajali, elev på S:t Eskils gymnasium, var en av talarna vid gårdagens manifestation mot de i Gaza-området pågående massakrerna, som genomförts oavbrutet och systematiskt under fem månader av kolonialstaten Israels Läs mer “Eskilstuna – Yossof Al Hajalis tal vid gårdagens manifestation för Palestina”

Read more

Tiotusen i Malmö mot Israels folkmord – Nästa solidaritetsmobilisering: Göteborg 3 mars

Alex Fuentes artikel har också varit publicerad i nättidningen Internationalen.

Flera månader av demonstrationer i solidaritet med det palestinska folket kulminerade söndagen den 25 februari med en av de största demonstrationerna någonsin … Läs mer “Tiotusen i Malmö mot Israels folkmord – Nästa solidaritetsmobilisering: Göteborg 3 mars”

Read more

BDS – ett verktyg i kampen mot Israels koloniala förtryck

Denna artikel har varit publicerad som ledare i nättidningen Internationalen.

▶ Bojkotten mot Sydafrikas apartheid en historisk förebild
▶ BDS utgör “folkets utrikespolitik”

Snart närmar sig mars med små knoppar, slask, och … Läs mer “BDS – ett verktyg i kampen mot Israels koloniala förtryck”

Read more

Eskilstuna: Manifestation för Palestina på Fristadstorget

Rabab Anan var en av dem som talade vid gårdagens manifestation – anordnad av Palestinakommittén Folke Bernadotte – på Fristadstorget. Vi publicerar här hennes starka tal i sin helhet:

Vänner!

Palestinska barn … Läs mer “Eskilstuna: Manifestation för Palestina på Fristadstorget”

Read more

”Hela världen ser och hör när barnen i Gaza dör”

Eva Nikells krönika har tidigare varit publicerad i nättidningen Internationalen.

Lördag på Odenplan i Stockholm; många hundra människor har samlats för att protestera mot den israeliska regeringens krig mot palestinierna i Gaza. … Läs mer “”Hela världen ser och hör när barnen i Gaza dör””

Read more

Eskilstuna: Manifestation för Palestina i morgon fredag 16.00 på Fristadstorget

Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna anordnar i morgon fredag (9/2) återigen en manifestation mot Israels terrorbombningar, massakrer och folkfördrivning i Gaza-området.

Platsen är som vanligt Fristadstorget, och manifestationen inleds klockan 16.00.

Läs mer “Eskilstuna: Manifestation för Palestina i morgon fredag 16.00 på Fristadstorget”

Read more

“Aldrig mer – mot någon!” – Tal av Katarina Katz

100 dagar av krig, 100 dagar av ofattbart, oförsvarligt våld och lidande. En judisk manifestation för omedelbart eldupphör i Gaza arrangerad av Judar för israelisk-palestinsk fred i Bältesspännarparken i Göteborg 14 januari Läs mer ““Aldrig mer – mot någon!” – Tal av Katarina Katz”

Read more

KD:s riksdagsledamöter gillar och stöder kolonialistisk apartheidpolitik och folkfördrivning

Tidningen Arbetaren avslöjar att i slutet av augusti förra året åkte tio kristdemokratiska riksdagsledamöter på en veckolång resa till Israel. Resan arrangerades av den sionistiska, kolonialistiska bosättarorganisationen Keren Kajemets svenska gren. Sveriges … Läs mer “KD:s riksdagsledamöter gillar och stöder kolonialistisk apartheidpolitik och folkfördrivning”

Read more

Eskilstuna: Manifestation mot kolonialstaten Israels mördande terror mot den palestinska befolkningen

Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna anordnar även på lördag (20 januari) en manifestation mot Israels terrorkrig och fördrivning av den palestinska befolkningen. Manifestationen inleds kl. 14.30, och platsen är som vanligt Fristadstorget.… Läs mer “Eskilstuna: Manifestation mot kolonialstaten Israels mördande terror mot den palestinska befolkningen”

Read more

Statsterrorismen – en plåga för mänskligheten

Gilberto López y Rivas, Cubadebate 231112
Terrorismos de Estado
Översättning: Zoltan Tiroler

Artikeln har också varit publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

Statsterrorism

Det folkmord som begås av terrorstaten Israel i Gaza är Läs mer “Statsterrorismen – en plåga för mänskligheten”

Read more

FN-jurist: “Slakten på det palestinska folket är ett folkmord!”

Craig Mokhiber är en US-amerikansk jurist med inriktning på internationell rätt och mänskliga rättigheter. Den 28 oktober 2023 avgick Mokhiber som chef för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheters kontor i New York. Läs mer “FN-jurist: “Slakten på det palestinska folket är ett folkmord!””

Read more

Gaza-kriget: EU-majoritet går emot Spaniens krav på omedelbar vapenvila

Vid gårdagens EU-toppmöte beslutade majoriteten att gå emot ett förslag, framlagt av Spaniens premiärminister Pedro Sánchez, som gick ut på att EU ska uppmana Israel och Hamas till omedelbar vapenvila.

Majoriteten av … Läs mer “Gaza-kriget: EU-majoritet går emot Spaniens krav på omedelbar vapenvila”

Read more

Palestinademonstration i Eskilstuna nu på lördag den 28 oktober

Just nu breder den israeliska krigspropagandan ut sig. Det är viktigare än någonsin att bemöta den. Därför arrangerar Palestinakommittén “Folke Bernadotte” i Eskilstuna nästa solidaritetsdemonstration med Palestina i Eskilstuna nu på lördag … Läs mer “Palestinademonstration i Eskilstuna nu på lördag den 28 oktober”

Read more

Andi Olluri: Israel-Hamas-kriget – En första reaktion

Andi Olluri:

Denna text skrevs 12:e oktober

Att läsa den svenska pressens nästan hundraprocentiga försvar av israelisk statsterrorism, och fördömande av Hamas vidriga terrorbrott, påminner en hel del om att läsa den … Läs mer “Andi Olluri: Israel-Hamas-kriget – En första reaktion”

Read more