Överträdelse av FN-konventionen, fortsatt fattigdom och utvisning av flyktingar

Khrystyna Hevchuk:

FN-konventionens överträdelse, fortsatt fattigdom och flyktingars utvisning – vad innefattar lagförslaget för att förbättra levnadsvillkoren för ukrainska flyktingar?

Den 5 april var sista dagen för bedömningar av ett nytt lagförslag … Läs mer “Överträdelse av FN-konventionen, fortsatt fattigdom och utvisning av flyktingar”

Read more

Det nya lagförslaget förbättrar inte de ukrainska flyktingarnas ekonomiska och sociala levnadsvillkor

Khrystyna Hevchuk:

Lagförslaget Förbättra levnadsvillkor för utlänningar med tillfälligt skydd, som migrationsministern officiellt presenterade den 24 februari, förbättrar inte den ekonomiska och sociala situationen för ukrainska mödrar med barn, pensionärer och … Läs mer “Det nya lagförslaget förbättrar inte de ukrainska flyktingarnas ekonomiska och sociala levnadsvillkor”

Read more

Washington Post och Der Spiegel: “Ukrainsk militär bakom sprängningen av Nord Stream”

Det anses nu klarlagt att de sex ukrainska sprängämnesexperter som chartrade segelfartyget Andromeda i september 2022 deltog i sprängningen av gasledningarna  Nord Stream 1 och 2. Fartyget utgick från hamnen i Rostock, … Läs mer “Washington Post och Der Spiegel: “Ukrainsk militär bakom sprängningen av Nord Stream””

Read more

Propaganda i konkreta siffror – Var går gränsen för vad som i svenska medier får sägas om ukrainakriget?

Andi Olluri har undersökt den bild av Ukraina-krigets förlopp och bakgrund som förmedlats av svenska medier. Hans slutsats är att svenska medier slutit upp till 100 procent bakom den linje som är … Läs mer “Propaganda i konkreta siffror – Var går gränsen för vad som i svenska medier får sägas om ukrainakriget?”

Read more

Kuba har stoppat ryska försök till människohandel för militära rekryteringsändamål

Uttalande från MINREX, Kubas utrikesdepartement – Granma 4 september 2023 – Uttalandet, översatt av Christine Vaple, har varit publicerat på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

MINREX:

Kubas inrikesministerium har upptäckt och arbetar för att … Läs mer “Kuba har stoppat ryska försök till människohandel för militära rekryteringsändamål”

Read more

Debatt – Andi Olluri: Västerländskt “stöd” till Ukraina? Århundradets propagandakupp

Andi Olluri har gjort en grundlig analys av vad som är sken och vad som är verklighet vad gäller NATO-makternas och den svenska statens avsikter, strategi och perspektiv vad gäller kriget i … Läs mer “Debatt – Andi Olluri: Västerländskt “stöd” till Ukraina? Århundradets propagandakupp”

Read more

Andi Olluri: Västerländskt “stöd” till Ukraina? Århundradets propagandakupp

Enligt en i stort sett hundraprocentig västerländsk media- och opinionsstämma skickar väst vapen till, “stödjer”, Ukraina för att försvara landet, utifrån vårt engagemang för internationell lag, suveränitet och nationernas integritet. Den enda … Läs mer “Andi Olluri: Västerländskt “stöd” till Ukraina? Århundradets propagandakupp”

Read more

Jeffrey D Sachs: Endast förhandlingar – inte fler vapen – kan få slut på kriget i Ukraina

Att inse att kriget i Ukraina provocerades fram hjälper oss att förstå hur vi ska stoppa det, skriver Jeffrey D Sachs i en artikel i Common Dreams.

Sachs menar därmed inte att … Läs mer “Jeffrey D Sachs: Endast förhandlingar – inte fler vapen – kan få slut på kriget i Ukraina”

Read more

20/5 – Ukrainsk sommar: den västerländska militaristiska propagandamaskinen tröskar vidare

Skribenten Andi Olluri hävdar att USA och Storbritannien i Ukraina-konflikten konsekvent verkat mot diplomatiska initiativ och ansatser till fredsförhandlingar. Ukrainska liv offras i en konflikt där det strategiska målet för dirigenterna – Läs mer “20/5 – Ukrainsk sommar: den västerländska militaristiska propagandamaskinen tröskar vidare”

Read more

Dödandet av medmänniskor i Ukraina – Ett svar till Mikael Enström

Nedanstående text författad av Martin Fahlgren är ett svar på Mikael Enströms debattartikel “Häpnadsväckande dödstal på slagfälten i Ukraina” som e-FOLKET publicerade den 28 februari. Fahlgren är kritisk till Enströms siffror.
Martin Läs mer “Dödandet av medmänniskor i Ukraina – Ett svar till Mikael Enström”

Read more