20/5 – Ukrainsk sommar: den västerländska militaristiska propagandamaskinen tröskar vidare

Skribenten Andi Olluri hävdar att USA och Storbritannien i Ukraina-konflikten konsekvent verkat mot diplomatiska initiativ och ansatser till fredsförhandlingar. Ukrainska liv offras i en konflikt där det strategiska målet för dirigenterna Läs mer “20/5 – Ukrainsk sommar: den västerländska militaristiska propagandamaskinen tröskar vidare”

Läs mer

Dödandet av medmänniskor i Ukraina – Ett svar till Mikael Enström

Nedanstående text författad av Martin Fahlgren är ett svar på Mikael Enströms debattartikel “Häpnadsväckande dödstal på slagfälten i Ukraina” som e-FOLKET publicerade den 28 februari. Fahlgren är kritisk till Enströms siffror. Läs mer “Dödandet av medmänniskor i Ukraina – Ett svar till Mikael Enström”

Läs mer

Ukraina: Fredsorganisering bästa solidariteten i längden

Ukraina – ett år senare Kriget kan bli mycket långdraget Moraliskt och politiskt rätt inte alltid detsamma Fredsorganisering bästa solidariteten i längden

Denna debattartikel har författats av ledarredaktionen på tidningen Internationalen.Läs mer “Ukraina: Fredsorganisering bästa solidariteten i längden”

Läs mer

Stor majoritet av FN:s medlemsländer fördömer Putin-regimens krig i Ukraina. Kina framlägger fredsförhandlingsplan

Men anledning av årsdagen av Rysslands anfall mot Ukraina har FN röstat igenom en resolution där man fördömer anfallskriget och kräver att Ryssland drar tillbaka sina trupper och lämnar Ukraina.

180 … Läs mer “Stor majoritet av FN:s medlemsländer fördömer Putin-regimens krig i Ukraina. Kina framlägger fredsförhandlingsplan”

Läs mer

Projekt i Eskilstuna ska stärka invånare från Ukraina på arbetsmarknaden

Eskilstuna Kommun i samverkan med Sisters in business och Nyföretagarcentrum har beviljats drygt 9 miljoner kronor från EU:s socialfond för insatser riktade mot flyktingar från Ukraina som bor i Eskilstuna. Målet … Läs mer “Projekt i Eskilstuna ska stärka invånare från Ukraina på arbetsmarknaden”

Läs mer

Skandalös, föraktfull och bedrövande ukrainsk kritik mot Nobels Fredspris

Nobels Fredspris har så delats ut. Priset delas mellan två människorättsorganisationer (Center for Civil Liberties i Ukraina, Memorial från Ryssland) och människorättskämpen Ales Bjaljatski grundare av organisationen Vjasna i Belarus. Memorial … Läs mer “Skandalös, föraktfull och bedrövande ukrainsk kritik mot Nobels Fredspris”

Läs mer

Stöd den folkliga oppositionen mot Putins gangstervälde

Debattinlägget kommer från tidningen Internationalens ledarredaktion.

Författarna understryker att den enda vägen till en hållbar fred går genom demokratiska, internationalistiska och anti-militaristiska folkrörelser. Massflykten från Putin-regimens tvångsmobilisering är ett av Läs mer “Stöd den folkliga oppositionen mot Putins gangstervälde”

Läs mer

Kommer Putin att mötas av en folklig mobilisering mot kriget?

Den reaktionära antisocialistiska regimen i Moskva har idag tillkännagett att den för att uppnå sina imperiedrömmar ämnar kasta ytterligare 100 000-tals av landets medborgare till krigets slaktande. För furstens lögner ska … Läs mer “Kommer Putin att mötas av en folklig mobilisering mot kriget?”

Läs mer

Idag på Ukrainas självständighetsdag hissas landets flagga på Fristadstorget i Eskilstuna

Med anledning av Ukrainas självständighetsdag, och som en solidaritetshandling till det ukrainska folket, hissas den ukrainska flaggan framför Stadshuset på Fristadstorget i Eskilstuna idag den 24 augusti.

Ett halvår har nu … Läs mer “Idag på Ukrainas självständighetsdag hissas landets flagga på Fristadstorget i Eskilstuna”

Läs mer

Flyktingbarn från Ukraina inspireras att måla med hjälp av konstnärerna Stanislaw Lux och Telma Castro

På ett flyktingboende i Strängnäs bor för tillfället cirka 160 flyktingar från Ukraina, varav många är barn.

För att göra tillvaron lite lättare för barnen har de båda konstnärerna Stanislaw Lux … Läs mer “Flyktingbarn från Ukraina inspireras att måla med hjälp av konstnärerna Stanislaw Lux och Telma Castro”

Läs mer