Ju högre man klättrar på lönestegen – desto större risk att drabbas av svindel

Vi har sett det gång på gång. Höjda politikerlöner som får folk att rasa. Jag tycker att alla ska ha en skälig ersättning för utfört arbete. Sedan kan man ha delade meningar … Läs mer “Ju högre man klättrar på lönestegen – desto större risk att drabbas av svindel”

Read more

Äntligen ett klart besked från en partiledare – “Vi vill göra det som är bäst för Sverige”

Jag lyssnade och tittade på “30 minuter”. Serien på SVT där Anders Holmberg grillar partiledarna i tur och ordning. Nu var turen kommen till Annie Lööf.

Jag imponerades av hennes härskarteknik där … Läs mer “Äntligen ett klart besked från en partiledare – “Vi vill göra det som är bäst för Sverige””

Read more

Tyskland erkänner folkmord i Namibia – Ber om ursäkt och betalar skadestånd

För att göra en lång historia kort – 1884 intog tyska styrkor Namibia och gjorde landet till en tysk koloni som fick namnet Deutsch Südwestafrika.

Tysklands egen cyniska beskrivning var att man … Läs mer “Tyskland erkänner folkmord i Namibia – Ber om ursäkt och betalar skadestånd”

Read more

Håll Sverige rent – Släng skiten i Polen. Om illegal hantering av miljöfarligt avfall.

Jag har samlat på mig några batterier som har gjort sitt och ska lämnas till återvinning. Tidigare fanns det “batteriholkar” vid återvinningsstationerna. Ni vet, de där som såg ut som brevlådor.

Nu … Läs mer “Håll Sverige rent – Släng skiten i Polen. Om illegal hantering av miljöfarligt avfall.”

Read more