Redaktion och skribenter

Linnéa Lindbom

Linnéa Lindbom(Ordförande, Chefredaktör och skribent)

Ingår i tidningens ledar­redaktion Var skribent och krönikör på tidningen FOLKET under åren 2014 0ch 2015.
H Foste Hjälte

Hans Hjälte(Miljö, klimat, energi och ekonomi; biträdande chefredaktör)

Ingår i tidningens ledar­redaktion. Har varit: Reporter och ledar­redaktör på Skogs­industri­arbetaren(Sia) och Byggnads­arbetaren. Chef­redaktör på Fastighets­folketoch politisk redaktör på Väster­bottens Folkblad. Samt ledarskribent på Dagbladet i Sundsvall och tidningen FOLKET i Eskilstuna.
Tomas Widén

Tomas Widén(Ansvarig utgivare, skribent)

Har arbetat på Namibian Worker (Windhoek, Namibia) och Flamman. Har också arbetat på Nyby Bruk (1974—1993) och sedan 1997 som lärare på Rekarne­gymnasiet i Eskilstuna.
Agneta Roisko

Agneta Roisko(Kultur och miljö)

Författare och lärare på Eskilstuna folkhögskola. Ämnen: svenska, engelska och SO.
Tina Sandberg

Tina Sandberg

Född och uppvuxen i Eskilstuna. Skribent för bl.a. speedway och en del andra lokala evenemang.
Mikael Ström

Mikael Ström

Allmänreporter med särskild inriktning på det lokala musiklivet och sport.
Håkan Segerberg

Håkan Segerberg

Skribent/fotograf inom föreningar och museum. Erfarenhet från Det Gamla Tryckeriet Eskilstuna. Har jobbat som Verktygsfräsare Västervik, Verktygsmakare Electrolux AB Ankarsrum, EBÖ Eskilstuna, Tekniker Volvo BM samt VCE Eskilstuna.
Lena Staaf

Lena Staaf(skribent)

Skrivande pensionär som i ord klär minnen från sitt 40-åriga arbete inom social­tjänsten. Lena skriver också om allt annat som berör sinnet: Orätt­visorna i samhället, miljö­förstöringen, kärlek och vänskap och ännu mycket mer. Just nu skriver Lena dikter men tidigare har det varit noveller. En del av Lenas dikter och noveller har publicerats i antologier och tidningar.
Pontus T. Widen

Pontus T. Widen(Reporter, administration bibliotek)

Jag heter Pontus T. Widén och har en bakgrund som reporter, program­ledare och nyhets­uppläsare på radio. Jag kommer lite då och då att publicera Eskilstuna-nyheter här på tidningen eFOLKETS hemsida.
Lars-Erik Larsson

Lars-Erik Larsson(Webbansvarig, administration, korrektur)

Har tidigare erfarenhet inom radio­mediet som admi­nistratör, tekniker, program­ledare, producent och handledare.
Tommy Fredriksson

Tommy Fredriksson(skribent)

Pensionär. Har senaste 20 åren arbetat som nätverkstekniker på Landstinget / Region Gävleborg. Har gått Journa­listik och opinions­bildning Eskilstuna Folkhögskola. Flyttade till Eskilstuna årsskiftet 20/21.
Tobias Persson

Tobias Persson

Göteborgare som bott i Eskilstuna, men nu bor och jobbar på Brunnsvik. Folkhögskol­lärare, cirkelledare och föreläsare. Sosse i själen och därför inte partimedlem. Skriver om kultur, antirasism, genus och andlighet.
Zoltan Tiroler

Zoltan Tiroler(utrikes)

Har varit chefredaktör för bransch­tidskriften “Gjuteriet”. Har ideellt medverkat i vänsterpress som Folket i Bild, Clarté, Proletären, tidskriften KUBA och vänster­bloggen jinge.se. Skriver också för Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.
Ingemar E L Göransson

Ingemar E L Göransson

Författaren Ingemar E L Göransson från Norrköping har arbetat bland annat som lastbilschaufför och kultur­ombuds­man på LO. Medverkar regel­bundet i eFOLKET med betraktelser utifrån det aktuella politiska skeendet, och med frågan om arbetar­rörelsens utmaningar och uppgifter som ständig utgångspunkt.
Peter Widén

Peter Widén(Fackliga frågor och utrikes)

Har varit ledarskribent på tid­ningen Internationalen. Pensionär; tidigare fackligt aktiv på gräsrots­nivå inom Metall (Hiab Foco och Atlas Copco i Örebro, Volvo i Eskilstuna). Medlem i Socia­listiska Partiet och Svensk-Kubanska Föreningen. Genom åren flitig debattör och insändarskribent i tidningen FOLKET.
Tommy Andersson

Tommy Andersson(illustration)

Konstnär och skribent, är född i Eskilstuna och har förblivit staden trogen. Förutom att måla och skriva har han under hela sitt liv varit aktiv idrottare. Att musicera tillhör också det som Tommy gärna och mycket ägnat sig åt.
Fredrik Strömqvist

Fredrik Strömqvist(landstings- och regionalpolitik, kultur och korrektur)

Har bland annat varit anställd som om­budsman inom SAP (social­demo­kraterna) och SSU (det social­demo­kratiska ungdoms­förbundet). Aktiv inom amatör­teatern och FAiE (Föreningen Arbetarhistoria i Eskilstuna).
Jouni Stenberg

Jouni Stenberg(Arbetsmiljö och fackliga frågor)

Har arbetat på Nyby Bruks kall­valsverk. Har genom åren varit fackligt aktiv på gräs­rotsnivå, inom Metall, och verkade under 90-talet som fackligt förtroende­valt huvudskydds­ombud.
Kjell Andersson

Kjell Andersson(arbetarlitteratur)

Har tidigare, under 80- och 90-talet, jobbat som reporter på Sörmlands Nyheter i Nyköping, och Smålands­tidningen i Sävsjö samt Västman­lands Folkblad i Västerås.
Rolf Waltersson

Rolf Waltersson(Fotograf, skribent)

Pensionär, tidigare kommunal­arbetare. Genom åren flitig insändarskribent i tidningen FOLKET. Medlem i Vänster­partiet sedan 1967. Är idag aktiv inom Eskilstuna Fotoklubb.
Agne Helg

Agne Helg

Före detta byggnadsarbetare. Arbetar på Eskilstuna Folkhögskola.
PÅLSON

PÅLSON(dagsverser)

?
Linus Bouvin

Linus Bouvin(Kassör, reportage, research)

Utbildad lastbilschaufför. Studerar Psykologi på Mälardalens Högskola.
Jimmie Uppa

Jimmie Uppa(illustratör)

Samarbetare: (externt)

Anders Fraurud - Pepprat Rödgrönt

Anders Fraurud(Pepprat Rödgrönt)

Arbetar som lärare. Skribent i tidskriften Röda Rummet. Medlem i Vänsterpartiet i Uppsala. – “Att skriva är ett sätt att själv komma till klarhet. Att blogga är ett sätt att nå fler än jag kan göra bara genom att prata”, är Anders beskrivning av syftet med sin blogg.
Birger Schlaug

Birger Schlaug(egen blogg)

Förre detta språkrör för Miljö­partiet MP. Numera diverse­arbetande krönikör, författare, föreläsare, debattör och samtalsledare.