Redaktion och skribenter

Skribenter:

Linnéa Lindbom: (Ordförande, Chefredaktör och skribent) Ingår i tidningens ledarredaktion Var skribent och krönikör på tidningen FOLKET under åren 2014 0ch 2015.
Hans Hjälte: (Miljö, klimat, energi och ekonomi; biträdande chefredaktör) Ingår i tidningens ledarredaktion Har varit: Reporter och ledarredaktör på Skogsindustriarbetaren (Sia) och Byggnadsarbetaren. Chefredaktör på Fastighetsfolket och politisk redaktör på Västerbottens Folkblad. Samt ledarskribent på Dagbladet i Sundsvall och tidningen FOLKET i Eskilstuna.
Tomas Widén: (Ansvarig utgivare, skribent) Har arbetat på Namibian Worker (Windhoek, Namibia) och Flamman. Har också arbetat på bland annat Nyby Bruk (1974-1993) och sedan 1997 som lärare på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna.
Agneta Roisko: (Kultur och miljö) Författare och lärare på Eskilstuna folkhögskola. Ämnen: svenska, engelska och SO
Tina Sandberg: (Administration) Född o uppvuxen i Eskilstuna. Sköter det ekonomiska och administrationen på eFOLKET. Skribent för bl.a. speedway och en del andra lokala evenemang.
Mikael Ström: Allmänreporter med särskild inriktning på det lokala musiklivet och sport.
Håkan Segerberg: Skribent/fotograf inom föreningar och museum Erfarenhet från Det Gamla Tryckeriet Eskilstuna. Har jobbat som Verktygsfräsare Västervik, Verktygsmakare Electrolux AB Ankarsrum, EBÖ Eskilstuna, Tekniker Volvo BM samt VCE Eskilstuna.
Lena Staaf: (skribent) Skrivande pensionär som i ord klär minnen från sitt 40-åriga arbete inom socialtjänsten. Lena skriver också om allt annat som berör sinnet: Orättvisorna i samhället, miljöförstöringen, kärlek och vänskap och ännu mycket mer. Just nu skriver Lena dikter men tidigare har det varit noveller. En del av Lenas dikter och noveller har publicerats i antologier och tidningar.

Pontus T. Widen: (Reporter, administration bibliotek) Jag heter Pontus T. Widén och har en bakgrund som reporter, programledare och nyhetsuppläsare på radio. Jag kommer lite då och då att publicera Eskilstuna-nyheter här på tidningen eFOLKETS hemsida.
Lars-Erik Larsson: (Webbredaktör, administration, korrektur) Har tidigare erfarenhet inom radiomediet som administratör, tekniker, programledare, producent och handledare.
Tommy Fredriksson: (skribent) Pensionär. Har senaste 20 åren arbetat som nätverkstekniker på Landstinget/Region Gävleborg. Har gått Journalistik och opinionsbildning Eskilstuna Folkhögskola. Flyttade till Eskilstuna årsskiftet 20/21.
Evalisa Forshell Frilansskribent med en bakgrund inom folkbildningens fackliga och politiska studier och har många år som aktiv socialdemokrat i bagaget. Är publicerad i bl.a. Dagens ETC, och har uppdrag som lärare…
Lenita Åberg: Journaliststudent, tidigare grundskollärare. Uppväxt i Eskilstuna med starka rötter kvar. Politik och samhällsfrågor står mig varmast om hjärtat.
Björn Erik Rosin: (utrikes) Har arbetat på Västerbottens Folkblad, Aftonbladet samt som Svenska Dagbladets man i Paris.
Tobias Persson: Göteborgare som bott i Eskilstuna, men nu bor och jobbar på Brunnsvik. Folkhögskollärare, cirkelledare och föreläsare. Sosse i själen och därför inte partimedlem. Skriver om kultur, antirasism, genus och andlighet.
Zoltan Tiroler: (utrikes) Har varit chefredaktör för branschtidskriften “Gjuteriet”. Har ideellt medverkat i vänsterpress som Folket i Bild, Clarté, Proletären, tidskriften KUBA och vänsterbloggen jinge.se. Skriver också för Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.
Ingemar E L Göransson: Författaren Ingemar E L Göransson från Norrköping har arbetat bland annat som lastbilschaufför och kulturombudsman på LO. Medverkar regelbundet i eFOLKET med betraktelser utifrån det aktuella politiska skeendet, och med frågan om arbetarrörelsens utmaningar och uppgifter som ständig utgångspunkt.
Peter Widén: (Fackliga frågor och utrikes) Har varit ledarskribent på tidningen Internationalen. Pensionär; tidigare fackligt aktiv på gräsrotsnivå inom Metall (Hiab Foco och Atlas Copco i Örebro, Volvo i Eskilstuna). Medlem i Socialistiska Partiet och Svensk-Kubanska Föreningen. Genom åren flitig debattör och insändarskribent i tidningen FOLKET.
Tommy Andersson (illustration) Konstnär och skribent, är född i Eskilstuna och har förblivit staden trogen. Förutom att måla och skriva har han under hela sitt liv varit aktiv idrottare. Att musicera tillhör också det som Tommy gärna och mycket ägnat sig åt.
Fredrik Strömqvist: (landstings- och regionalpolitik, kultur och korrektur) Har bland annat varit anställd som ombudsman inom SAP (socialdemokraterna) och SSU (det socialdemokratiska ungdomsförbundet). Aktiv inom amatörteatern och FAiE (Föreningen Arbetarhistoria i Eskilstuna).
Jouni Stenberg: (Arbetsmiljö och fackliga frågor) Arbetar på Nyby Bruks kallvalsverk. Har genom åren varit fackligt aktiv på gräsrotsnivå, inom Metall, och verkade under 90-talet som fackligt förtroendevalt huvudskyddsombud.
Kjell Andersson: (arbetarlitteratur) Har tidigare, under 80- och 90-talet, jobbat som reporter på Sörmlands Nyheter i Nyköping, och Smålandstidningen i Sävsjö samt Västmanlands Folkblad i Västerås.
Rolf Waltersson: (Fotograf, skribent) Pensionär, tidigare kommunalarbetare. Genom åren flitig insändarskribent i tidningen FOLKET. Medlem i Vänsterpartiet sedan 1967. Är idag aktiv inom Eskilstuna Fotoklubb.
Danny Le: (illustratör) Danny tecknar och berättar stilmässigt utifrån den tradition som kallas manga – en stil med rötter i Japan. Hans berättelser utgår från konflikten “det goda mot det onda”. Och att elakheter och hänsynslöshet till slut får vika sig för anständigheten och rättvisan.
Christer Malmström: (sport) Pensionär. Har arbetat på Gevärsfaktoriet. Genom åren aktiv på gräsrotsnivå fackligt, och politiskt inom socialdemokratiska partiet i Eskilstuna. Idag aktiv inom FAiE (Föreningen Arbetarhistoria i Eskilstuna).
Robert Åsbacka: (litteratur och kampsport) Sverigefinländsk och finlandssvensk författare. Bosatt i Eskilstuna. Senaste verk i raden av tio: Bara man håller på så blir det hyfsat bra till slut. En bok om kampsport och litteratur (2013).
Agne Helg: administration Före detta byggnadsarbetare. Arbetar på Eskilstuna Folkhögskola.
PÅLSON: (dagsverser) ?
Linus Bouvin: (reportage, research) Utbildad lastbilschaufför. Studerar Psykologi på Mälardalens Högskola.
Jimmie Uppa: (illustratör)

Samarbetare: (externt)

Anders Fraurud: (Pepprat Rödgrönt) Arbetar som lärare. Skribent i tidskriften Röda Rummet. Medlem i Vänsterpartiet i Uppsala. – Att skriva är ett sätt att själv komma till klarhet. Att blogga är ett sätt att nå fler än jag kan göra bara genom att prata, är Anders beskrivning av syftet med sin blogg.
Birger Schlaug: (egen blogg) Förre detta språkrör för Miljöpartiet MP. Numera diversearbetande krönikör, författare, föreläsare, debattör och samtalsledare.