Den Diego Maradona som svenska medier begravde redan före hans död, och fortfarande förtiger

Cristiano Ronaldo skrev efter Maradonas bortgång att han aldrig ska glömmas. Ändå var det precis det som SVT:s rapport om hans död till stor del gick ut på. Hans politiska ställningstaganden suddades Läs mer “Den Diego Maradona som svenska medier begravde redan före hans död, och fortfarande förtiger”

Read more

Kommunal: Klass och kön avgörande för ointresset “uppifrån” för äldreomsorgen

Kommunals ordförande Tobias Baudin har inför fredagens riksdagsdebatt om äldreomsorgen skrivit ett öppet brev till samtliga riksdagsledamöter och hoppas att intresset för villkoren för personalen håller i sig även när den här … Läs mer “Kommunal: Klass och kön avgörande för ointresset “uppifrån” för äldreomsorgen”

Read more

Klassperspektivet idag – en central del för att förstå vår tids samhällsuppbyggnad

I dagens samhällsdebatt lyser klassdiskussionen med sin frånvaro. Det tycks inte som att klass längre är ett relevant perspektiv att analysera samhällsstrukturerna på. Men den inställningen kunde inte vara mer fel. Klassfrågan … Läs mer “Klassperspektivet idag – en central del för att förstå vår tids samhällsuppbyggnad”

Read more

Klass i Sverige: Daniel Suhonen om Tankesmedjan Katalys projekt

För några år sedan startade fem LO-förbund en tankesmedja, med namnet Katalys. Daniel Suhonen, som tidigare bland annat arbetat som journalist och redaktör för socialdemokratiska tidskrifter som Tvärdrag och Tiden, fick … Läs mer “Klass i Sverige: Daniel Suhonen om Tankesmedjan Katalys projekt”

Read more