“Varför ska vi hjälpa dem som är kvar i Sverige fastän de fått utvisningsbeslut?”

Karin Fridell Anter är ordförande för Stöttepelaren – stödförening för ensamkommande barn och ungdomar som ger stöd åt unga människor som fått avslag på sina asylansökningar. Hon får ofta höra frågan om … Läs mer ““Varför ska vi hjälpa dem som är kvar i Sverige fastän de fått utvisningsbeslut?””

Read more

Vilka borde skämmas? – Några funderingar skrivna på julaftonen i väntan på tomten

De senaste dagarna har vi fått många rapporter om att alltfler fattiga söker hjälp. Det är fattiga som i allt större skaror söker hjälp hos Stadsmissionen och andra frivilliga hjälporganisationer. De söker … Läs mer “Vilka borde skämmas? – Några funderingar skrivna på julaftonen i väntan på tomten”

Read more

EU:s svarta får Viktor Orbán vägrar rätta in sig i ledet

Ungerns premiärminister Viktor Orbán och hans högerkonservativa och ultranationalistiska parti Fidesz som styr Ungern hamnar titt som tätt på kollisionskurs med EU.

Det senaste är att EU-kommissionen hotar dra in ett stöd … Läs mer “EU:s svarta får Viktor Orbán vägrar rätta in sig i ledet”

Read more

Rådigt ingripande av konstaplarna Kling och Klang mot den grova brottsligheten i Eskilstuna

Förra gången jag skrev om de rådiga konstaplarna Kling och Klang, hade de efter idogt spaningsarbete gripit en brottsling på bar gärning.

Illdådaren hade med svart tuschpenna skrivit Fuck Facebook, inte bara … Läs mer “Rådigt ingripande av konstaplarna Kling och Klang mot den grova brottsligheten i Eskilstuna”

Read more

Något är ruttet i konungariket Danmark. (Och i Konungariket Sverige.)

Något häpnadsväckande pågår i Danmark. Chefen för den militära säkerhetstjänsten, FE, sitter sedan den 8 december häktad anklagad för landsförräderi. Andra chefer inom den militära säkerhetstjänsten (FE) och den polisiära säkerhetstjänsten (PET) … Läs mer “Något är ruttet i konungariket Danmark. (Och i Konungariket Sverige.)”

Read more