Generation Greta, eller generation Bianca – Vad drömmer dagens ungdomar om?

Jag blev sittande framför dumburken och en ny programserie som heter Idébyrån. Avsnittet hade rubriken “Dyrka eller störta” och handlade om att Sverige blivit ett Mecca för miljardärer samtidigt som de ekonomiska … Läs mer “Generation Greta, eller generation Bianca – Vad drömmer dagens ungdomar om?”

Read more

Vänstern får inte blunda för maktfrågan!

Kjell Östberg understryker i detta debattinlägg behovet och nödvändigheten av en stark socialistisk vänster. Ett socialistiskt program måste, enligt Östberg, innehålla en serie mobiliserande reformkrav, vilka sammantagna utmanar den rådanda destruktiva kapitalistiska Läs mer “Vänstern får inte blunda för maktfrågan!”

Read more

Bedrövliga arbetsvillkor på landets sjukhus – IVO-rapport fastslår att dålig vård normaliserats

Per Leanders intervjuartikel har tidigare varit publicerad i tidningen Internationalen.

*****

“Sjukhusens resurser läggs på administration i stället för vård”

I en ny rapport går Ivo till hård kritik mot de svenska … Läs mer “Bedrövliga arbetsvillkor på landets sjukhus – IVO-rapport fastslår att dålig vård normaliserats”

Read more

Nu sällar sig Trelleborg till de kommuner som “chockhöjer” politikerarvodena för de högsta hönsen och tupparna

Tidigare har kommunmajoriteterna i Norrtälje och Strängnäs fått berättigad kritik för de ohemula höjningarna av arvodena till de politiker som sitter i toppen. (se lästips).

Nu har Trelleborg hamnat i samma blåsväder … Läs mer “Nu sällar sig Trelleborg till de kommuner som “chockhöjer” politikerarvodena för de högsta hönsen och tupparna”

Read more

Militära vapen från Ukraina smugglas till Finland och andra EU-länder

När tillgängligheten av militära vapen ökar så ökar också risken för vapenstöld av kriminella gäng.

Så blev det efter krigen i Jugoslavien och Balkan under 1990-talet. Då flödade militära vapen in i … Läs mer “Militära vapen från Ukraina smugglas till Finland och andra EU-länder”

Read more

Varför talar man nästan bara om procenttal när det gäller löneförhöjningar?

Jag lyssnade på ett program på P1 där man pratade om inflationen och de kommande centrala löneförhandlingarna. Det spekulerade om hur höga lönekrav fackföreningarna kan tänkas komma med. Kommer man att kräva … Läs mer “Varför talar man nästan bara om procenttal när det gäller löneförhöjningar?”

Read more

Apropå ekonomipriset: Bankerna måste bli samhällsägda och allmännyttiga institutioner!

“Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne” – instiftat 1969 – gick i år till tre US-amerikanska män som vigt sina liv åt att fundera på hur kapitalistiska samhällen … Läs mer “Apropå ekonomipriset: Bankerna måste bli samhällsägda och allmännyttiga institutioner!”

Read more

Eskilstuna-Kuriren grundades 1890 – fyller nu 15 år och firar detta med extrapris på ägg, godis och kycklinglårfilé

Jag prenumererar på Eskilstunas enda lokaltidning, den liberala Eskilstuna-Kuriren. Det enda forum som står till buds om man vill hänga med något så när i vad som händer i den egna kommunen.… Läs mer “Eskilstuna-Kuriren grundades 1890 – fyller nu 15 år och firar detta med extrapris på ägg, godis och kycklinglårfilé”

Read more

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) är rådgivare åt riskkapitalbolaget Nordic Capital vars ägare jagas av kronofogden

I ett tidigare inlägg här i eFOLKET skrev jag om avdankade politiker och vad de numera sysslar med för att få pengar till brödfödan.

En av dem är Fredrik Reinfeldt som nu … Läs mer “Förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) är rådgivare åt riskkapitalbolaget Nordic Capital vars ägare jagas av kronofogden”

Read more

På tal om arbetslinjen – räknas det som arbete att försörja sig på andras arbete när man är mångmiljonär?

Aftonbladet har ett intressant (skvaller)reportage om rika ex-politiker och vad de sysslar med efter att ha lämnat politiken. Nästan alla har varit riksdagsledamöter, några har varit statsråd och ytterligare några har varit … Läs mer “På tal om arbetslinjen – räknas det som arbete att försörja sig på andras arbete när man är mångmiljonär?”

Read more

Pris ske Gud, nu kommer skatteåterbäringen – 2 kronor och 50 öre om dagen till “fattigpensionärerna”

Om valresultatet håller ända in i kaklet och vi får en blå-brun regering kan landets 300.000 fattigpensionärer räkna med en rejäl höjning.

Det är den så kallade pensionsgasen som kan ge … Läs mer “Pris ske Gud, nu kommer skatteåterbäringen – 2 kronor och 50 öre om dagen till “fattigpensionärerna””

Read more