“Jag byggde den där trädkoj och klack ein den ned nOEsa” – AI behöver gå en språkkurs

Jag kollade naturfilm på en kanal som heter LOVE NATURE. Filmen handlade om vilda djur som blivit så tama att de nästan blivit som husdjur. Det var bland annat en bläckfisk, spindlar, … Läs mer ““Jag byggde den där trädkoj och klack ein den ned nOEsa” – AI behöver gå en språkkurs”

Read more

Det rasar en språkstrid – ska “de” och “dem” bytas mot “dom”, som uttalas “dåmm”?

Just nu rasar en våldsam strid inom kultur- och språkvärlden. Språkrådets tillträdande chef Lena Lind Palicki tycker att det är dags för en språkreform. Skriftspråkets “de” och “dem” bör ersättas med talspråkets … Läs mer “Det rasar en språkstrid – ska “de” och “dem” bytas mot “dom”, som uttalas “dåmm”?”

Read more

Jimmie Åkesson: “Varför ska vi ha nyhetssändningar på arabiska och kurdiska?”

Jag slölyssnade på P1 och dagens partiledardebatt i riksdagen. Inget nytt under solen. I stort sett upprepning av allt som sagts tidigare.

Snuttekorta replikväxlingar ger heller inte utrymme till fördjupning. Det bäddar … Läs mer “Jimmie Åkesson: “Varför ska vi ha nyhetssändningar på arabiska och kurdiska?””

Read more

När språkpolisen vaknar – Vad har Guif:s handbollsherrar och Frankensteins monster gemensamt

Jag har just testat mina ordkunskaper genom att göra högskoleprovets ordförståelse. Det blev 20 rätt av 20 möjliga utan att behöva gissa. Det finns fem alternativa ord att välja för varje fråga. … Läs mer “När språkpolisen vaknar – Vad har Guif:s handbollsherrar och Frankensteins monster gemensamt”

Read more