Nooshi Dadgostar fick högst betyg av SKPF för sitt tal i Almedalen när det gäller engagemanget för pensionärerna

Svenska KommunalPensionärernas Förbund ((SKPF) bevakade partiledarnas tal under Almedalsveckan. I sin webbtidning Här&Nu skriver man:

”Almedalsveckan är i gång och vi undrar precis samma sak som alltid: Hur viktiga är Sveriges äldre … Läs mer “Nooshi Dadgostar fick högst betyg av SKPF för sitt tal i Almedalen när det gäller engagemanget för pensionärerna”

Read more

Ny larmrapport slår fast – De ekonomiska klyftorna ökar – Problemet är att regeringen inte tycker att det är ett problem

Jag hörde på Sveriges Radio P1 idag att Finanspolitiska rådet kommit med en rapport där man påvisar och understryker hur de ekonomiska klyftorna ökar i samhället.

Detta är i och för sig … Läs mer “Ny larmrapport slår fast – De ekonomiska klyftorna ökar – Problemet är att regeringen inte tycker att det är ett problem”

Read more

200 miljarder i vinst 2023 – Storbankernas vinster slår nya rekord

De fyra storbankerna Handelsbanken, SEB, Swedbank och Nordea (som har sitt huvudkontor i Finland) redovisar 200 miljarder kronor i vinst för 2023. Av dessa 200 vinstmiljarder ska 120 miljarder delas ut till … Läs mer “200 miljarder i vinst 2023 – Storbankernas vinster slår nya rekord”

Read more

Kuba pläderar för ny ekonomisk världsordning vid ekonomiskt toppmöte i Frankrike

  • Telesur 230622 (ZT) – Cuba: urge un nuevo y más justo orden financiero internacional – Översättning: Zoltan Tiroler – Artikeln har tidigare varit publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

I Paris hålls ett … Läs mer “Kuba pläderar för ny ekonomisk världsordning vid ekonomiskt toppmöte i Frankrike”

Read more

Vilka borde skämmas? – Några funderingar skrivna på julaftonen i väntan på tomten

De senaste dagarna har vi fått många rapporter om att alltfler fattiga söker hjälp. Det är fattiga som i allt större skaror söker hjälp hos Stadsmissionen och andra frivilliga hjälporganisationer. De söker … Läs mer “Vilka borde skämmas? – Några funderingar skrivna på julaftonen i väntan på tomten”

Read more

De rika länderna tränger sig före i kön när vaccin mot covid-19 ska fördelas

“Covidvaccinen delar upp världen i A-lag och B-lag. Nio av tio invånare i världens fattiga länder har ingen chans att bli vaccinerade mot corona nästa år (2021, min anmärkning). Rika länder som Läs mer “De rika länderna tränger sig före i kön när vaccin mot covid-19 ska fördelas”

Read more

Den socialmoderata pensionsuppgörelsen: En orättvisa blir ännu mer orättvis

Vi måste jobba mera! Vi måste arbeta flera år! Vi måste höja pensionsåldern! Som ett mantra har politiker upprepat detta budskap. Lydiga ledarskribenter och reportrar har stått till tjänst med att sprida … Läs mer “Den socialmoderata pensionsuppgörelsen: En orättvisa blir ännu mer orättvis”

Read more