Domen rörande mordet på Bellmansplan i Eskilstuna uppskjuten – hög belastning hos Tingsrätten

Idag fredag väntades domen ha kommit i fallet angående mordet vid Bellmansplan i Eskilstuna. Men Eskilstuna Tingsrätt meddelar nu att man skjuter upp domen. Orsaken anges vara en hög arbetsbelastning hos … Läs mer “Domen rörande mordet på Bellmansplan i Eskilstuna uppskjuten – hög belastning hos Tingsrätten”

Läs mer

18-åring åtalas för mordet på Bellmansplan i Eskilstuna – Offret sköts med nio skott

I våras sköts en man i 25-årsåldern till döds på Bellmansplan i Eskilstuna. Nu åtalas en 18-årig man som misstänkt för mord.

Det var en eftermiddag i maj som Polisen larmades … Läs mer “18-åring åtalas för mordet på Bellmansplan i Eskilstuna – Offret sköts med nio skott”

Läs mer

Tre 18-åringar från Eskilstuna häktade misstänkta för mordet i Björktunneln i Stockholm

Tre 18-åringar från i Eskilstuna har häktats misstänkta för mord. Det efter förra veckans dödsskjutning i en biltunnel i Stockholm. De tre häktades under måndagen vid Söderorts Åklagarkammare i Stockholm.

Det … Läs mer “Tre 18-åringar från Eskilstuna häktade misstänkta för mordet i Björktunneln i Stockholm”

Läs mer

Australisk senator vägrar “svära trohet” enligt protokollet till Storbritanniens drottning Elizabeth II

Storbritanniens sittande monark är formellt statschef i en rad så kallade samväldesländer, några av det brittiska imperiets tidigare kolonier. Australien är ett av dessa länder.

Det hör till “god sed” att … Läs mer “Australisk senator vägrar “svära trohet” enligt protokollet till Storbritanniens drottning Elizabeth II”

Läs mer

USA:s och CIA:s utomrättsliga avrättningar ifrågasätts inte

En CIA-drönare dödade i lördags Ayman al Zawahiri, topp-ledare inom terroristorganisationen Al-Quaida. Denne befann sig i Afghanistans huvudstad Kabul.

Huruvida dödandet verkligen skedde genom en drönarattack har ifrågasatts av till exempel … Läs mer “USA:s och CIA:s utomrättsliga avrättningar ifrågasätts inte”

Läs mer

Eskilstuna Kommun aktiverar krisstödet POSOM efter dödsskjutningen

Med anledning av eftermiddagens skottlossning vid Brunnsbacken/Bellmansplan aktiverar Eskilstuna Kommun sitt krisstöd POSOM på Mötesplats Fröslunda.

Från klockan kvart i sex på måndagskvällen är Möteplats Fröslunda samlingsplats för POSOM dit människor … Läs mer “Eskilstuna Kommun aktiverar krisstödet POSOM efter dödsskjutningen”

Läs mer

Nya barngravar hittade i Kanada – Även i USA har man hittat omärkta barngravar efter ursprungsbefolkningen!

Jag hörde på nyheterna i veckan att man hittat ytterligare 54 omärkta gravar i Kanada. Så här skriver TT i sitt meddelande:

“Ytterligare 54 omärkta gravar har med hjälp av markradar … Läs mer “Nya barngravar hittade i Kanada – Även i USA har man hittat omärkta barngravar efter ursprungsbefolkningen!”

Läs mer