Brasilien: Mord på socialister – Spåren pekar direkt mot förre högerpresidenten Bolsonaro

Göran Kärrman:

Den 16 mars 2018 mördades den socialistiska kommunalfullmäktigeledamoten Marielle Franco och hennes chaufför Anderson Gomes i Rio de Janeiro. Sedan flera år tillbaka har de troliga mördarna Elcio de … Läs mer “Brasilien: Mord på socialister – Spåren pekar direkt mot förre högerpresidenten Bolsonaro”

Read more

“Tänk om Dawit Isaak kommer till Lidingö och mördar någon” – I huvudet på en Sverigedemokrat

“Det kan ju vara så här, även om det inte är det mest troliga scenariot, att han blivit torterad, misshandlad och mår väldigt, väldigt dåligt psykiskt. Han släpps – kommer till Lidingö … Läs mer ““Tänk om Dawit Isaak kommer till Lidingö och mördar någon” – I huvudet på en Sverigedemokrat”

Read more

Eskilstuna: De många mördade journalisterna i Gaza uppmärksammades vid gårdagens manifestation

Palestinakommittén Folke Bernadotte manifesterar varje vecka på Fristadstorget mot kolonialstaten Israels terrorbombningar, mördande och utsvältningspolitik.

Rabab Anan var en av talarna vid gårdagens manifestation mot Israels terrorkrig. eFOLKET publicerar här hennes tal.… Läs mer “Eskilstuna: De många mördade journalisterna i Gaza uppmärksammades vid gårdagens manifestation”

Read more

Eskilstuna: Förundersökningen gällande mordet på Torshällakvinnan går vidare – Sköts med flera skott – bland annat i huvudet

Förundersökningen gällande mordet på en kvinna i Torshälla har nu pågått i drygt en vecka. Arbetet går framåt med både teknisk bevisning och information som kommit in till Polisen via förhör. Polisen … Läs mer “Eskilstuna: Förundersökningen gällande mordet på Torshällakvinnan går vidare – Sköts med flera skott – bland annat i huvudet”

Read more

Kvinna påträffad avliden utomhus i Torshälla – omständigheter oklara – utreds som mord

Under måndagsmorgonen larmades Polisen till Torshälla. Det med anledning av vad som till en början liknade ett sjukdomsfall med misstänkt hjärtstopp. Personens liv gick inte att rädda.

Till en början sa Polisen … Läs mer “Kvinna påträffad avliden utomhus i Torshälla – omständigheter oklara – utreds som mord”

Read more

Eskilstuna: Två män utsatta för grov misshandel i Nyfors – En man har avlidit av sina skador

Klockan halv fem på tisdagseftermiddagen fick Polisen ett larm om en skadad person i en bostad i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. När polis anländer till adressen anträffar man en skadad person i … Läs mer “Eskilstuna: Två män utsatta för grov misshandel i Nyfors – En man har avlidit av sina skador”

Read more

FN:s generalsekreterare om Gaza: “En kris för mänskligheten!”

I ett uttalande under gårdagen underströk FN:s generalsekreterare António Guterres att blockaden och de pågående bombningarna mot Gaza innebär inte bara en humanitär kris utan också “en kris för mänskligheten”.

Generalsekreteraren beskrev … Läs mer “FN:s generalsekreterare om Gaza: “En kris för mänskligheten!””

Read more

Dödsskjutningen vid Rekarnegymnasiet i Eskilstuna: Misstänkt 17-åring omhäktad

Den 17-åring som är misstänkt för medhjälp till mordet på en 18-årig elev på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna under Påskhelgen har nu omhäktats. Det meddelade Eskilstuna Tingsrätt efter en häktningsförhandling under gårdagen. Det … Läs mer “Dödsskjutningen vid Rekarnegymnasiet i Eskilstuna: Misstänkt 17-åring omhäktad”

Read more

Skottskadad man hittad i Skiftinge i Eskilstuna under fredagskvällen – Avled av sina skador

Strax före klockan tio på fredagskvällen fick Polisen larm om höga smällar i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Väl på plats påträffades en man i 25-årsåldern med skottskador.

Vittnesuppgifter gör gällande att det … Läs mer “Skottskadad man hittad i Skiftinge i Eskilstuna under fredagskvällen – Avled av sina skador”

Read more

25-åring skjuten till döds med flera skott i Eskilstuna under måndagskvällen

Strax efter klockan tio på måndagskvällen larmas Polisen till stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. Det efter att vittnen hört smällar i området. En man i 25-årsåldern anträffades utomhus på platsen med allvarliga skador.… Läs mer “25-åring skjuten till döds med flera skott i Eskilstuna under måndagskvällen”

Read more

Flera personer misshandlade kvinna i trapphus i Fröslunda i Eskilstuna

Strax efter klockan tre natten mot idag onsdag larmades Polisen till en adress i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. Det med anledning av ett pågående storbråk i ett trapphus.

Flera personer skulle enligt … Läs mer “Flera personer misshandlade kvinna i trapphus i Fröslunda i Eskilstuna”

Read more