Sablar också – Nu ska det köpas nya sablar för 60 miljoner att användas vid ceremonier och parader

Ni har kanske sett vaktparaden i Stockholm där Livgardets soldater paraderar med sina sablar inne på slottsgården vid Stockholms slott.

Nu har dessa sablar blivit gamla. Många är “bara skrot” enligt Livgardets … Läs mer “Sablar också – Nu ska det köpas nya sablar för 60 miljoner att användas vid ceremonier och parader”

Read more

Hur starkt är Ryssland jämfört med Nato-länderna – Är den ryska björnen så stor som man vill få oss att tro

Idag 13 maj, var det två “experter” som svarade på tittarfrågor om Nato i Ring P1 som går i Sveriges Radio.

En av dessa experter var Krister Bringéus, som är känd Nato-anhängare. … Läs mer “Hur starkt är Ryssland jämfört med Nato-länderna – Är den ryska björnen så stor som man vill få oss att tro”

Read more

Vänsterpartiet KU-anmäler Ann Linde – “Sprider en felaktig bild av svensk vapenexport”

Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson Håkan Svenneling har gjort en KU-anmälan mot utrikesminister Ann Linde. Han menar att utrikesministern försöker vilseleda om den svenska vapenexporten.

Bakgrunden är att när Ann Linde vid ett seminarium … Läs mer “Vänsterpartiet KU-anmäler Ann Linde – “Sprider en felaktig bild av svensk vapenexport””

Read more

Tänk om det varit ett kinesiskt militärflygplan som störtat i havet nära USA:s gräns?

“Sju personer skadades då ett amerikanskt stridsflygplan (modell F-35C. Min anmärkning) skulle landa på hangarfartyget USS Carl Vinson i Sydkinesiska havet, uppger USA:s marin”, SVT Nyheter 25 januari.

Piloten genomförde vad som … Läs mer “Tänk om det varit ett kinesiskt militärflygplan som störtat i havet nära USA:s gräns?”

Read more

“Inte en man, inte ett öre åt militarismen!” – Om vapenvägran

I mitt inlägg här i eFOLKET 10 mars –8:e-marsfirande med bitter eftersmak – skriver jag på slutet om “försvarsminister” Peter Hultqvist som “beviljades vapenfri tjänst av samvetsskäl”.

Jag skriver också att … Läs mer ““Inte en man, inte ett öre åt militarismen!” – Om vapenvägran”

Read more

“Mycket pang pang-för pengarna” – Och pengarna räknas i tusentals miljarder kronor om året …

I dagarna har fredsinstitutet SIPRI kommit med sin statistik över världens vapenhandel. Vapenaffärerna går lysande. 2018 ökade de 100 största vapentillverkarna sin försäljning med 4,6 procent, så att den totala vapenhandeln nu uppgår till 420 miljarder dollar årligen. Läs mer ““Mycket pang pang-för pengarna” – Och pengarna räknas i tusentals miljarder kronor om året …”
Read more

Trump göder vapenindustrin och stöttar det krigförande Saudiarabiens härskare

Samma vecka som Ryssland tecknat ett avtal om att leverera anti-missil-system till Saudiarabien, till ett värde av 3 miljarder dollar så är det USA:s tur. Saudiarabien har nu skrivit kontrakt med Trumpadministrationen … Läs mer “Trump göder vapenindustrin och stöttar det krigförande Saudiarabiens härskare”

Read more