Hur starkt är Ryssland jämfört med Nato-länderna – Är den ryska björnen så stor som man vill få oss att tro

Idag 13 maj, var det två “experter” som svarade på tittarfrågor om Nato i Ring P1 som går i Sveriges Radio.

En av dessa experter var Krister Bringéus, som är känd … Läs mer “Hur starkt är Ryssland jämfört med Nato-länderna – Är den ryska björnen så stor som man vill få oss att tro”

Läs mer

Vänsterpartiet KU-anmäler Ann Linde – “Sprider en felaktig bild av svensk vapenexport”

Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson Håkan Svenneling har gjort en KU-anmälan mot utrikesminister Ann Linde. Han menar att utrikesministern försöker vilseleda om den svenska vapenexporten.

Bakgrunden är att när Ann Linde vid ett … Läs mer “Vänsterpartiet KU-anmäler Ann Linde – “Sprider en felaktig bild av svensk vapenexport””

Läs mer

Tänk om det varit ett kinesiskt militärflygplan som störtat i havet nära USA:s gräns?

“Sju personer skadades då ett amerikanskt stridsflygplan (modell F-35C. Min anmärkning) skulle landa på hangarfartyget USS Carl Vinson i Sydkinesiska havet, uppger USA:s marin”, SVT Nyheter 25 januari.

Piloten genomförde vad … Läs mer “Tänk om det varit ett kinesiskt militärflygplan som störtat i havet nära USA:s gräns?”

Läs mer

“Inte en man, inte ett öre åt militarismen!” – Om vapenvägran

I mitt inlägg här i eFOLKET 10 mars –8:e-marsfirande med bitter eftersmak – skriver jag på slutet om “försvarsminister” Peter Hultqvist som “beviljades vapenfri tjänst av samvetsskäl”.

Jag skriver också … Läs mer ““Inte en man, inte ett öre åt militarismen!” – Om vapenvägran”

Läs mer

Trump göder vapenindustrin och stöttar det krigförande Saudiarabiens härskare

Samma vecka som Ryssland tecknat ett avtal om att leverera anti-missil-system till Saudiarabien, till ett värde av 3 miljarder dollar så är det USA:s tur. Saudiarabien har nu skrivit kontrakt med … Läs mer “Trump göder vapenindustrin och stöttar det krigförande Saudiarabiens härskare”

Läs mer