Mellan (mar)dröm och (o)verklighet

Jag vaknar upp vid 6-tiden torsdag morgon. Slår på radion och hör att Ryssland har slagit till med full militär kraft mot Ukraina.

Lyssnar yrvaket. Är det på riktigt? Eller något jag drömt?

Jag ligger kvar i sängen och lyssnar. Det är på riktigt. Det är ingen mardröm. Det jag inte kunde tro, inte ens i min vildaste fantasi, har blivit verklighet.

Ryssland, under ledning av en despotisk och till synes psykopatisk envåldshärskare, har angripit Ukraina med full kraft.

Allt har varit ett medvetet cyniskt spel från Putins sida under en tid. Anfallet mot Ukraina måste varit planerat sedan dagar eller veckor tillbaka.

Efter att jag ätit frukost sätter jag mig i bilen. Fortsätter att lyssna på Sveriges Radio P1 som ägnar hela dagen åt denna fruktansvärda händelse.

Jag åker till “markan” i Strömsholm för att fika, läsa Aftonbladet och lösa korsord för att skingra tankarna. “Markan” är förkortning för “marketenteriet” från den tiden Strömsholm var militärskola för uppfödning av stridshästar och utbildning av kavallerister.

Vid “markan” möter jag de braskande löpsedlarna:

“Så övertalade Pernilla kärleken Christian att vara med i Wahlgrens värld”.

Inte bara på löpsedeln. Även på förstasidan och en helsida inne i tidningen.

För er som inte hänger med – “Wahlgrens värld” är den mediekåta familjen Wahlgren, under ledning av Pernilla Wahlgren, och hennes familj som har ett eget program där de “viker ut sig”.

En del gör vad som helst för att tjäna pengar. Och vissa tidningar sprider smörjan därför att de gör vad som helst för att tjäna pengar.

Okej, jag förstår att löpsedlarna, förstasidorna och allt annat var färdigtryckt innan Putin invaderade Ukraina. Men ändå, det blir absurt. I alla fall i min arma skalle.

Jag har lyssnat på rapporterna om Putins angrepp mot Ukraina, och möts med braskande löpsedlar om den mediekåta familjen Wahlgren:

“Så övertalade Pernilla kärleken Christian att vara med i Wahlgrens värld”.

Vad är dröm och vad är verklighet?

Stoppa världen, jag vill hoppa av!

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like