Ny larmrapport slår fast – De ekonomiska klyftorna ökar – Problemet är att regeringen inte tycker att det är ett problem

Jag hörde på Sveriges Radio P1 idag att Finanspolitiska rådet kommit med en rapport där man påvisar och understryker hur de ekonomiska klyftorna ökar i samhället.

Detta är i och för sig … Läs mer “Ny larmrapport slår fast – De ekonomiska klyftorna ökar – Problemet är att regeringen inte tycker att det är ett problem”

Read more

Över 400 miljoner för ett rymdskutt – Va fan får vi för pengarna?

Jag läser att Sverige har betalat mellan 400-450 miljoner för att Marcus Wandt fick följa med i raketen till den Internationella rymdstationen ISS.

Det var Rymdstyrelsen som fick en förfrågan om man … Läs mer “Över 400 miljoner för ett rymdskutt – Va fan får vi för pengarna?”

Read more

200 miljarder i vinst 2023 – Storbankernas vinster slår nya rekord

De fyra storbankerna Handelsbanken, SEB, Swedbank och Nordea (som har sitt huvudkontor i Finland) redovisar 200 miljarder kronor i vinst för 2023. Av dessa 200 vinstmiljarder ska 120 miljarder delas ut till … Läs mer “200 miljarder i vinst 2023 – Storbankernas vinster slår nya rekord”

Read more

Att sälja sig på den politiska marknaden

Vi upplever en omgruppering bland ledande borgerliga politiker och opinionsbildare.

Den Kristdemokratiska partiledningen meddelar att den inte längre har förtroende för EU-parlamentarikern Sara Skyttedal. Anledningen är att Skyttedal haft hemliga sonderingar med … Läs mer “Att sälja sig på den politiska marknaden”

Read more

Pensionsmyndighetens generaldirektör: “Pensionsgruppen har tjänat Sverige väl”

Jag lyssnade till Ekots lördagsintervju med Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr.

Daniel Barr var mycket kritisk till att riksdagens pensionsgrupp blivit överkörd i och med att V, S och MP gjorde en överenskommelse … Läs mer “Pensionsmyndighetens generaldirektör: “Pensionsgruppen har tjänat Sverige väl””

Read more