Han erkänner!

Ulf Kristersson vill ta bort EBO lagen helt och hållet. Lagen har kritiserats hårt sistone. Ser ut som om en ändring har majoritet i riksdagen. Asylsökande ska hålla till i migrationsverkets förläggningar. Men han erkänner att det var regeringen Bildt som införde den 1994! Fantastiskt!

Ju högre borgarna skriker att sossarna måste ändra en lag – eller något annat – … Läs mer

Läs mer

Migrationsverket saknar kunskap om religion och sexualitet

Behandlingen av apostater, konvertiter, ateister och HBTQ-personer är en viktig del av det totalhaveri migrationspolitiken drabbats av.

Det är inte utan att jag känner att många av Migrationsverkets och Migrationsdomstolarnas handläggare känns charlatansmässiga i sina bedömningar. Många saknar kunskap om vad religion och sexuell läggning innebär. Det handlar nämligen om hur en människa uppfattar sin egen identitet.

Jag har samtalat … Läs mer

Läs mer

Olika världar – samma planet

För ett par dagar sedan hörde jag ett program på Sveriges Radio. Det handlade om det kommande valet. Man gick runt i någon kommun och pratade med “vanligt folk” om vilken fråga som är viktigaste för dem.

Flera svarade att migrationsfrågan är viktigast. Vi kan inte “ta hit” så många flyktingar var en vanlig kommentar.

Vadå “ta hit”? Det handlar … Läs mer

Läs mer

“Vilse i andrummet” – Sara Karlsson presenterar rapporten om den tillfälliga asyllagen

Migrationspolitiska S-föreningen förklarade redan inför Almedalsveckan sommaren 2017 att man skulle genomföra en utvärdering av den “tillfälliga” asyllag som riksdagen antog den 21 juni 2016 och skulle gälla i tre år.

Utvärderingen publicerades i april i år i form av en rapport, Vilse i Andrummet vars författare är Sara Karlsson. Hon presenterade själv rapporten på ABF:s möte i Eskilstuna torsdagen … Läs mer

Läs mer