Den 18-åriga Eskilstunabon åtalades under tisdagen vid Södertörns Tingsrätt – han åtalas för mord och grovt vapenbrott…

Eskilstunabo åtalas efter tunnelmordet i Stockholm

Det var den 20 oktober i höstas som en man i 20-årsåldern sköts ihjäl i biltunneln vid Södra Länken i Stockholm. Nu åtalas en ung man från Eskilstuna misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Efter mordet greps och häktades tre personer, samtliga hemmahörande i Eskilstuna. Alla tre var till en början misstänkta för brottet. Två av personerna har dock under utredningens gång frigivits, och är alltså inte längre misstänkta för brott.

Trafikövervakningskameror har varit till hjälp

Delar av händelseförloppet fångades på trafikövervakningskameror, vilket medfört att utredningen kunnat säkerställa vilka personer som varit på platsen vid mordtillfället, vilken plats de satt på i bilen samt vad de gjorde i direkt anslutning efter händelsen.

– Vi har utrett ärendet då vi haft relevant personkännedom. Samtidigt har vi fått hjälp av specialistfunktioner i Stockholm och på Nationellt Forensiskt Centrum. Flexibiliteten inom polismyndigheten är en styrka, berättar Daniel Eriksson, chef för grova brott i Polisområde Södermanland.

Misstänkt erkänner: “Jag höll i vapnet”

Under tisdagen åtalades en 18-årig man från Eskilstuna för mord och grovt vapenbrott vid Södertörns Tingsrätt. Mannen själv nekar till brott, men har medgett att det är han som håller i vapnet när det avfyras.

Förundersökningsledare i ärendet är kammaråklagare Daniel Jonsson vid Södra Åklagarkammaren i Stockholm.

Läs också:

Tre 18-åringar från Eskilstuna häktade misstänkta för mordet i Björktunneln i Stockholm

You May Also Like