Brottsplatsen i Skiftinge spärrades under fredagskvällen av i väntan på en teknisk undersökning…

Skottskadad man hittad i Skiftinge i Eskilstuna under fredagskvällen – Avled av sina skador

Strax före klockan tio på fredagskvällen fick Polisen larm om höga smällar i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Väl på plats påträffades en man i 25-årsåldern med skottskador.

Vittnesuppgifter gör gällande att det handlar om ett flertal skott. Kanske upp emot ett tiotal. I samband med skottlossningen har minst ett fordon och en byggnad träffats. Skottlossningen ska ha skett i trakterna kring Eddavägen i Skiftinge.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mord och grovt vapenbrott och platsen spärrades under fredagskvällen av för teknisk undersökning, berättar Polisens presstalesperson, Magnus Jansson Klarin.

Avled av sina skador

Den skottskadade mannen fördes i ambulans till Mälarsjukhuset. Han uppgavs under fredagskvällen vara allvarligt skadad. Några timmar senare kom uppgifter om att mannen avlidit. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Under fredagskvällen spärrades ett stort område av i trakterna kring Eddavägen i stadsdelen Skiftinge. En polishelikopter ska också ha synts sväva över Eskilstuna under fredagskvällen. Men i nuläget har Polisen ingen gripen efter dödsskjutningen. Brottsrubriceringen är mord samt grovt vapenbrott.

Känd av Polisen

– Vi misstänker att händelsen har kopplingar till den kriminella miljön. Den nu avlidne mannen i 25-årsåldern var känd av oss på Polisen sedan tidigare ärenden, säger Magnus Jansson Klarin.

Söker vittnen

– Vi vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett något i samband händelsen, eller som har iakttagit personer eller fordon som skulle kunna kopplas till skjutningen. Den som tror sig ha uppgifter är välkommen att ringa till oss på Polisen på telefonnummer 11414, säger Magnus Jansson Klarin.

Magnus Jansson Klarin, Polisen.

You May Also Like