Det fanns fortfarande elever kvar på Rekarbegymnasiet när skottlossningen ägde rum – den avlidne 18-åriga killen var själv elev på skolan…

Dödsskjutningen vid Rekarnegymnasiet i Eskilstuna: Misstänkt 17-åring omhäktad

Den 17-åring som är misstänkt för medhjälp till mordet på en 18-årig elev på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna under Påskhelgen har nu omhäktats. Det meddelade Eskilstuna Tingsrätt efter en häktningsförhandling under gårdagen. Det ska finnas som det heter “synnerliga skäl” för att en så ung person ska kunna vara häktad, men tingsrätten gör alltså bedömningen att han fortsatt ska vara häktad.

Åklagare i ärendet är Charlotta Tanner. Och hon anser att bevisningen är tillräcklig. Hon menar också att 17-åringen kan komma att påverka bevisningen om han släpps på fri fot. I övrigt är det locket på från åklagarsidan vad gäller bevismaterial med mera.

Det var på skärtorsdagens eftermiddag som Polisen larmades till Krongatan i Eskilstuna – närmare bestämt Rekarnegymnasiet. Det efter larm om en skottlossning. En skottskadad man i 18-årsåldern fördes med ambulans till Mälarsjukhuset med allvarliga skador. 18-åringen avled senare av sina skador.

17-åringen greps två månader senare

Över två månader senare greps så en person, vars identitet har varit sekretessbelagd. Men under gårdagen framkom det att det handlar om en ung man i 17-årsåldern.

Under torsdagen hölls omhäktningsförhandlingarna bakom stängda dörrar vid Eskilstuna Tingsrätt. Beslut togs då att den 17-åriga killen ska sitta kvar i häkte tills vidare…

You May Also Like