Förundersökningen gällande mord går nu vidare…

Eskilstuna: Den avlidna kvinnan i Torshälla hade skjutits ihjäl

Den kvinna som i måndags hittades livlös utomhus i Torshälla dog efter att ha blivit skjuten. Det berättade Polisen under en presskonferens som ägde rum under torsdagen.

Det var tidigt i måndags morse som en 46-årig kvinna hittades livlös utomhus i närheten av Torsharg i Torshälla (se tidigare artikel). Till en början utredde Polisen det hela som ett sjukdomsfall, då man fick larm om ärendet som en cykelolycka. En person hade på platsen larmat och uppgett att kvinnan var okontaktbar, varpå livräddande åtgärder ska ha påbörjats på platsen till dess att ambulans anlände. På Mälarsjukhuset konstaterade man dock att kvinnan var död.

Dog av skottskador

Senare under måndagen gick Polisen ut med uppgifter som tydde på att kvinnan hade utsatts för yttre påverkan, och att det orsakat dödsfallet. Polisen har hela tiden utrett händelsen som ett misstänkt mord. Under Polisens pressträff idag torsdag berättade man att kvinnan dött av skottskador. Vidare framkom det under pressträffen att den 46-åriga kvinnan inte har någon gängkriminell koppling. Det finns heller ingen känd hotbild mot kvinnan. I övrigt vill Polisen inte säga så mycket mer – man vill inte berätta hur många skott det skulle handla om – inte heller var någonstans på kroppen som kvinnan blivit träffad.

Ingen gripen

I nuläget har Polisen ingen misstänkt gripen. Förundersökningen gällande mord går nu vidare. Polisen säger att man tills vidare kommer att finnas på plats i Torshälla i trygghetsskapande syfte. Den 46-åriga kvinnan ska ha varit hemmahörande i Torshälla.

Läs också:

Kvinna påträffad avliden utomhus i Torshälla – omständigheter oklara – utreds som mord

You May Also Like