De nu anhållna männen är i 25-årsåldern och greps av polis under natten mot idag onsdag – båda är skäligen misstänkta för mord respektive mordförsök…

Eskilstuna: Två män anhållna efter mordet i Nyfors

Under onsdagsförmiddagen höll Polisen i Eskilstuna en pressträff angående det grova våldsbrottet som ägde rum i stadsdelen Nyfors under tisdagen. Polisen berättade då att två män just nu sitter anhållna. Brottsrubriceringen är mord och mordförsök.

Det var sent på tisdagseftermiddagen som Polisen larmades till Nyfors efter larm om en skadad person i en bostad (se tidigare artikel). När Polisen anlände till den aktuella adressen hittades inte bara den skadade mannen i bostaden, utan ytterligare en svårt skadad man utomhus. Båda männen fördes i ambulans till Mälarsjukhuset med allvarliga skador. Senare meddelade Polisen att den ene mannen hade avlidit av sina skador.

Den nu avlidne mannen ska ha varit i 25-årsåldern. Enligt uppgift ska han ha varit känd av Polisen sedan tidigare ärenden, dock inte för någon grövre typ av brottslighet. Den avlidne mannen ska vara den som hittades utomhus. Även den andre mannen, som hittades i en lägenhet och som just nu vårdas för sina skador, ska enligt uppgift vara i 25-årsåldern.

Skäligen misstänkta

De nu anhållna männen är i 25-årsåldern. De är i nuläget ”skäligen misstänkta” för mord och mordförsök, det vill säga den lägre misstankegraden. De ska båda två ha gripits av polis under natten mot idag onsdag. Polisen vill i nuläget inte närmare gå in på vilken typ av vapen som ska ha använts vid de två tillfällena, men det ska röra sig om någon typ av stickvapen.

Läs också:

Eskilstuna: Två män utsatta för grov misshandel i Nyfors – En man har avlidit av sina skador

You May Also Like