Terrorn mot Gaza: Sydafrika drar Israel inför Internationella domstolen i Haag

Telesur 231229
Sudáfrica denuncia a Israel ante Corte Internacional de Justicia por actos genocidas en Gaza 

Översättning: Zoltan Tiroler

Telesur:

Den sydafrikanska regeringen uttrycker oro över situationen för civilbefolkningen i Gaza, och … Läs mer “Terrorn mot Gaza: Sydafrika drar Israel inför Internationella domstolen i Haag”

Read more

NATO-staten Turkiet bombar vänsterkurdiska fästen i Irak och norra Syrien

NATO-anslutna Turkiets flygvapen har i dagarna bombat 71 mål i Irak och norra Syrien. Det är kurderna som är Turkiets president Tayyip Erdoğans måltavlor. Enligt Erdoğans är det en hämnd för att … Läs mer “NATO-staten Turkiet bombar vänsterkurdiska fästen i Irak och norra Syrien”

Read more

Den israeliska krigsmaskinen anklagas för avsiktligt dödande av journalister

Sedan den israeliska krigsmakten inledde sina terrorbombningar och drönarattacker mot befolkningen i Gaza-området har nu 20 000 dödsoffer skördats.

Bland dödsoffren finns också ett uppseendeväckande stort antal journalister. En allmän uppfattning är … Läs mer “Den israeliska krigsmaskinen anklagas för avsiktligt dödande av journalister”

Read more

Eskilstuna: Palestinska Rababs tal vid gårdagens manifestation på Fristadstorget

Hej vänner,

Låt mig inte störa er julhandel, men medans du köper julklappar till dina barn så har 9000 barn i Gaza mördats, medans du är upptagen med att förbereda julmaten svälter … Läs mer “Eskilstuna: Palestinska Rababs tal vid gårdagens manifestation på Fristadstorget”

Read more

Film om israelisk marktrupps massaker på civila i Gaza

Israeliska regeringsrepresentanter har offentligt uttryckt målsättningen att ”platta till Gaza-området“, att “det inte finns några oskyldiga civila i Gaza”, att “Israels svar kommer att ihågkommas av palestinierna under generationer framåt” och att … Läs mer “Film om israelisk marktrupps massaker på civila i Gaza”

Read more

85 år sedan KRISTALLNATTEN – Om att exploatera ett terroristdåd för att begå massmord på civila

Kristallnatten – det organiserade våldet mot judar i Tyskland i 9 november 1938 – utgör en viktig milstolpe på väg mot Förintelsen under andra världskriget. Vad Kristallnatten egentligen var – ett exploaterande … Läs mer “85 år sedan KRISTALLNATTEN – Om att exploatera ett terroristdåd för att begå massmord på civila”

Read more

Palestinademonstration i Eskilstuna nu på lördag den 28 oktober

Just nu breder den israeliska krigspropagandan ut sig. Det är viktigare än någonsin att bemöta den. Därför arrangerar Palestinakommittén “Folke Bernadotte” i Eskilstuna nästa solidaritetsdemonstration med Palestina i Eskilstuna nu på lördag … Läs mer “Palestinademonstration i Eskilstuna nu på lördag den 28 oktober”

Read more

Andi Olluri: Israel-Hamas-kriget – En första reaktion

Andi Olluri:

Denna text skrevs 12:e oktober

Att läsa den svenska pressens nästan hundraprocentiga försvar av israelisk statsterrorism, och fördömande av Hamas vidriga terrorbrott, påminner en hel del om att läsa den … Läs mer “Andi Olluri: Israel-Hamas-kriget – En första reaktion”

Read more

Stoppa förtrycket och den pågående statliga massterrorn i Egypten!

I svenska medier rapporteras inte mycket om situationen i Egypten. Insändarskribenten Andi Olluri vill fästa vår uppmärksamhet på det massiva förtryck som den borgerliga militärjuntan där utövar.

Denna vecka har varit precis … Läs mer “Stoppa förtrycket och den pågående statliga massterrorn i Egypten!”

Read more

Insändare: “Nu måste vi bli många som säger ifrån om Erdoğans terrorattacker”

Hörde i söndags morse på radion om NATO-medlemmen Turkiets terrorbombningar mot Kobane och andra städer i det socialistiska Rojava.

Läste sedan i eFOLKET om en protestmanifestation som skulle hållas på Sergels torg. … Läs mer “Insändare: “Nu måste vi bli många som säger ifrån om Erdoğans terrorattacker””

Read more

Doktrinen om kärnvapen som “avskräckning” – normalisering av psykopati

I kölvattnet av gårdagens “råd till politikerna”, som Sveriges överbefälhavare Micael Bydén vid en presskonferens tillsände regeringen och riksdagen, har några politiker levererat offentliga kommentarer.

Bydéns budskap var att “politikerna” inte ska … Läs mer “Doktrinen om kärnvapen som “avskräckning” – normalisering av psykopati”

Read more