Räddningstjänsten jobbade under natten mot måndagen med branden i radhuslängan i Flacksta i Eskilstuna…

Eskilstuna: Kraftig brand i radhuslänga i Flacksta i natt

Strax efter midnatt natten mot idag måndag larmades polis och räddningstjänst om en brand som brutit ut i ett flerfamiljshus i Flacksta i Eskilstuna. Flera personer ska där ha behövt evakueras från sina hem på grund av den kraftiga branden.

– Vi kommer att inleda en förundersökning gällande mordbrand alternativt grov mordbrand för att kunna undersöka om denna händelse föranletts av brott eller inte. Någon teknisk undersökning eller liknande har inte kunnat genomföras ännu då släckningsarbetet vid platsen fortfarande pågår, berättar Polisens presstalesperson under måndagsmorgonen.

Branden startade i en carport

Ingen person är dock misstänkt för brott i nuläget. Enligt Polisen ska ingen person ha kommit till skada i samband med nattens radhusbrand. Cirka 15 personer har dock inte kunnat återvända till sina bostäder. Branden ska ha startat i en bil i en carport som är sammanbyggd med radhuset, och sedan spridit sig. Räddningstjänsten kommer att finnas kvar på plats i Flacksta under en stor del av måndagen.

– Utöver detta har vi under söndagskvällen och natten mot idag måndag bland annat gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, berättar Polisens presstalesperson.

Man häktad misstänkt för mord i Eskilstuna

En man i 40-årsåldern häktades under söndagen misstänkt för mord på en 30-årig kvinna i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna.

Händelsen ägde rum i torsdags i förra veckan då en kvinna i 30-årsåldern påträffades livlös. På platsen fanns också en man som kvinnan var bekant med genom någon form av relation. Mannen anhölls senare misstänkt för mord alternativt vållande till annans död. Nu har alltså mannen häktats.

Mannen i 40-årsåldern häktades under helgen vid Eskilstuna Tingsrätt – han är i nuläget skäligen misstänkt för mord…

Dödsorsak ännu inte fastställd

Åklagaren i ärendet, Tobias Lindlbom, hade begärt mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord (den starkare misstankegraden), men Eskilstuna Tingsrätt valde i stället att häkta mannen som skäligen misstänkt för mord. Enligt Tobias Lindlbom har man ännu inte kunnat fastställa dödsorsaken. Du kan läsa mer om ärendet via denna länk.

You May Also Like