Bakom Israels “rätt till självförsvar”: Spektakulära prestationer av propaganda

Andi Olluri:

Det mest grundliga faktumet om Israel-Palestina i krigstid är att Israel inte kan hävda rätten till självförsvar mot “det folk de förtrycker och det land [Palestina] Israel koloniserar” … Läs mer “Bakom Israels “rätt till självförsvar”: Spektakulära prestationer av propaganda”

Read more

Manifestation för Palestina på Fristadstorget i Eskilstuna

Palestinakommittén i Eskilstuna arrangerade på Fristadstorget i Eskilstuna i lördags ännu en manifestation emot Israels krig mot Palestina.

Israels terrorbombningar har nu pågått i över fem veckor och Palestinakommittén i Eskilstuna har … Läs mer “Manifestation för Palestina på Fristadstorget i Eskilstuna”

Read more

Ulf Kristersson om “enskilda händelser” som nu släckt över 10 000 liv

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres har beskrivit Israels blockad mot Gaza och terrorbombningar mot området som “inte bara en humanitär kris, utan även en kris för mänskligheten”.

En stor majoritet av FN:s medlemstater … Läs mer “Ulf Kristersson om “enskilda händelser” som nu släckt över 10 000 liv”

Read more

FN:s generalsekreterare om Gaza: “En kris för mänskligheten!”

I ett uttalande under gårdagen underströk FN:s generalsekreterare António Guterres att blockaden och de pågående bombningarna mot Gaza innebär inte bara en humanitär kris utan också “en kris för mänskligheten”.

Generalsekreteraren beskrev … Läs mer “FN:s generalsekreterare om Gaza: “En kris för mänskligheten!””

Read more

“Historien kommer inte att förlåta de likgiltiga” – Kubas president om Palestina

Cubadebate 28 oktober 2023 – Artikeln, översatt av Zoltan Tiroler, har tidigare varit publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

Kubas president Miguel Díaz-Canel uppmanade på lördagen det internationella samfundet att omedelbart agera för … Läs mer ““Historien kommer inte att förlåta de likgiltiga” – Kubas president om Palestina”

Read more

Från folkhat till folkmord i Gaza

  • Palestinierna görs till “de andra”
  • Hamas’ massaker tas som förevändning
  • Svenska Tidöregeringen stryper bistånd

Artikeln har tidigare varit publicerad som ledare i tidningen Internationalen.

Varenda människorättskurs, varenda predikan om människors lika värde, … Läs mer “Från folkhat till folkmord i Gaza”

Read more

Kolonialmakten Israel isolerar, släcker ner, bombar och invaderar Gaza

Ett Gaza i totalt mörker och med kommunikationssystemen nedstängda utsattes under natten för de mest intensiva bombangreppen hitintills. Samtidigt gick flygunderstödda israeliska trupper in i den norra delen, omedelbart norr om Gaza … Läs mer “Kolonialmakten Israel isolerar, släcker ner, bombar och invaderar Gaza”

Read more

Palestinademonstration i Eskilstuna nu på lördag den 28 oktober

Just nu breder den israeliska krigspropagandan ut sig. Det är viktigare än någonsin att bemöta den. Därför arrangerar Palestinakommittén “Folke Bernadotte” i Eskilstuna nästa solidaritetsdemonstration med Palestina i Eskilstuna nu på lördag … Läs mer “Palestinademonstration i Eskilstuna nu på lördag den 28 oktober”

Read more