Senast imorgon lördag måste åklagaren begära mannen häktad eller släppa honom på fri fot…

Ung man anhållen för mordet på kvinna i Torshälla

En person har nu anhållits för mordet på 46-åriga Maria Eriksson, som sköts till döds i Torshälla den 11 december. Den unge mannen ska ha gripits tidigare nu i veckan.

– Det rör sig om en yngre man. Han sitter just nu anhållen skäligen misstänkt för mordet, berättar åklagare Charlotta Tanner.

Måste häktas senast imorgon

Skäligen misstänkt betyder alltså den lägre misstankegraden. Den unge mannen är inte känd för någon tidigare grövre brottslighet. Utöver detta vill åklagaren inte berätta så mycket mer om den nu anhållne mannen. Mannen måste dock begäras häktad eller släppas på fri fot senast imorgon lördag.

Det var tidigt på morgonen den 11 december som 46-åriga Maria Eriksson hittades livlös utomhus i närheten av Torsharg i Torshälla (se tidigare artikel). Kvinnan hade blivit skjuten med flera skott. Skotten hade tagit både i huvudet och på kroppen.

Övriga notiser

Stort strömavbrott i Eskilstuna

Ett större strömavbrott ägde under fredagsmorgonen rum i centrala Eskilstuna. Enligt Eskilstuna Energi & Miljö drabbades ett par tusen kunder.

Det var vid halv åtta-tiden på fredagsmorgonen som strömmen plötsligt försvann – bland annat på Norr, Söder, Djurgården och Centrum. Cirka en halvtimme senare, vid åtta, uppgavs strömmen vara tillbaka. Enligt EEM kan det ha varit någon form av kabelfel som orsakade avbrottet.

Anlagd bilbrand i Eskilstuna

Strax efter midnatt natten mot i onsdags fick polis och räddningstjänst larm om en brand i ett fordon i norra Eskilstuna. Det handlade om en fullt utvecklad brand i en bil.

Räddningstjänst och polis åkte ut till platsen där inga gärningspersoner finns kvar. Polisen pratade efter händelsen med vittnen samt sökte spår efter misstänkta. Ingen har dock gripits efter bilbranden.

– Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen, berättar Polisens presstalesperson.

You May Also Like