Åklagare Charlotta Tanner är i nuläget mycket förtegen i ärendet…

Två män anhållna efter mordet på kvinna i Torshälla

Två män har under onsdagen gripits och anhållits misstänkta för inblandning i mordet på en 46-årig kvinna i Torshälla i slutet av förra året. Det rapporterar SVT Sörmland idag.

Åklagare i ärendet är Charlotta Tanner; hon vill i nuläget inte berätta så mycket mer, eftersom man enligt henne befinner sig i ett mycket tidigt skede. Hon vill exempelvis inte berätta vad det är för ålder på de nu anhållna männen.

Tidigare häktad släppt

I februari greps och häktades en man i 25-årsåldern som misstänkt för mordet. Mannen släpptes dock senare på fri fot, trots att misstankarna mot honom kvarstod. Åklagare Charlotta Tanner säger att den mannen inte är en av de två som nu har anhållits.

Avrättades med flera skott

Det var tidigt på morgonen den 11 december som 46-åriga Maria Eriksson hittades livlös utomhus i närheten av Torsharg i Torshälla (se tidigare artikel). Kvinnan hade blivit skjuten med flera skott när hon var på väg till sitt jobb. Skotten hade tagit i både huvudet och på kroppen.

De nu anhållna männen är misstänkta för mord. De greps och anhölls under onsdagen. Åklagaren har nu tre dagar på sig att bestämma om de båda männen ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

Nya Eskilstuna Tingsrätt.

You May Also Like