Den misstänkta brottsplatsen dokumenterades och spärrades under natten av för teknisk undersökning – det ska handla om en lägenhet i Eskilstuna…

Misstänkt dråp i Eskilstuna – Man anhållen

Strax efter klockan nio på tisdagskvällen larmades Polisen av ambulanspersonal som var på uppdrag för ett hjärtstopp till en adress i Eskilstuna. Ambulanspersonalen bedömde att det fanns tecken som gjorde att brott inte kunde uteslutas.

Efter inledande utredningsåtgärder på platsen greps en medelålders man misstänkt för mord/dråp, och den misstänkta brottsplatsen dokumenterades och spärrades av för teknisk undersökning. Det ska handla om en lägenhet i Eskilstuna. Den nu gripne mannen är inte känd av Polisen sedan tidigare.

– Den avlidna personen och den nu gripne är bekanta med varandra sedan tidigare, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Polis och åklagare förtegna

Polisen har jobbat på den misstänkta brottsplatsen under natten mot idag onsdag. I nuläget är det oklart huruvida personen avled på den aktuella adressen eller på Mälarsjukhuset. Polis och åklagare är annars mycket förtegna med ytterligare detaljer i ärendet, men man bekräftar att en medelålders man just nu sitter anhållen misstänkt för dråp. Initialt hette det att mannen var misstänkt för mord, men brottsrubriceringen är nu dråp.

Offrets identitet var under onsdagsförmiddagen ännu inte fastställd. Kroppen ska nu obduceras och genomgå en rättsmedicinsk undersökning. Den anhållne mannen har i inledande förhör förnekat brott. Åklagare i ärendet är Maria Nilsson.

Johnny Gustavsson, Polisen

You May Also Like