Under natten mot idag söndag genomförde Sörmlandspolisen en kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen i Vagnhärad…

Kvinna troligtvis mördad i Vagnhärad – Polis larmades om bråk i bostad

Strax före klockan nio på Trettondagens kväll larmades polis och ambulans till en adress i Vagnhärad i Sörmland. Det med anledning av ett bråk mellan två personer inomhus i en bostad.

– När vi tillsammans med ambulans anlände till platsen anträffades en kvinna i 50-årsåldern avliden. Hon hade vid en initial bedömning skadats med ett vasst föremål, berättar Sörmlandspolisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Greps misstänkt för mord

Den andra personen som befann sig i bostaden, en man i 50-årsåldern, greps misstänkt för mord. Han har tidigare avtjänat fängelsestraff för bland annat misshandel vid ett flertal tillfällen.

– Under natten mot idag söndag meddelade vi dödsbud till den avlidne kvinnans anhöriga. Vi har också knackat dörr i området och genomfört en kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen, berättar Angelica Israelsson Silfver.

Anhölls under söndagsmorgonen

Mannen och kvinnan är bekanta med varandra sedan tidigare. Tidigt på söndagsmorgonen anhölls mannen efter beslut av åklagare, det på sannolika skäl misstänkt för mord. Ärendet är därmed åklagarlett av Åklagarkammaren i Nyköping.

– Utöver detta har Trettondagen och natten mot idag söndag innehållit ärenden av rutinkaraktär runt om i Sörmland. Exempelvis rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor med rådjur, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, ärenden som inte har lett till något allvarligt, berättar Sörmlandpolisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen

You May Also Like