– Det pågår ett intensivt utredningsarbete för att klargöra vad som hände. Hittills har det hållits över 130 förhör i utredningen, berättar vice chefsåklagare Charlotta Tanner, som är förundersökningsledare i det aktuella ärendet…

Eskilstuna: Förundersökningen gällande mordet på Torshällakvinnan går vidare – Sköts med flera skott – bland annat i huvudet

Förundersökningen gällande mordet på en kvinna i Torshälla har nu pågått i drygt en vecka. Arbetet går framåt med både teknisk bevisning och information som kommit in till Polisen via förhör. Polisen berättar nu att utredningsarbetet kommer att fortsätta över jul- och nyårshelgerna.

Efter att Polisen kunde konstatera att den 46-åriga kvinna, som tidigt en morgon hittades utomhus vid sin cykel i Torshälla, blivit skjuten har utredningsarbetet pågått intensivt. En stor resurs jobbar just nu med ärendet som rubriceras som mord. Kvinnan ska ha blivit skjuten med flera skott. Skotten har tagit både i huvudet och på kroppen.

– Vi har de kompetenser vi behöver för att kunna bedriva en gedigen utredning och kan se att det går framåt. Bland annat utifrån all den information vi får från boende i området, berättar Elenore Ingårda, chef på grova brottsgruppen i Eskilstuna.

Massiv dörrknackning

Den gångna helgen genomförde Polisen en större dörrknackningsinsats där poliser kopplade till utredningen varit i aktuella områden och pratat med boende. Detta för att säkerställa att utredningen får del av allas iakttagelser.

– Det pågår ett intensivt utredningsarbete för att klargöra vad som hände. Hittills har det hållits över 130 förhör i utredningen, och vi uppskattar hur mycket hjälp vi har fått och hur tillgängliga alla har varit i området. Alla iakttagelser som kan ha gjorts av allmänheten kan vara till hjälp för det fortsatta utredningsarbetet, säger vice chefsåklagare Charlotta Tanner, som är förundersökningsledare i det aktuella ärendet.

Försöker måla upp en bild

Även andra delar går framåt. Den rättsmedicinska undersökningen har gett ytterligare information som ger utredningen möjlighet att bättre måla upp en bild av händelseförloppet, och ett flertal tekniska undersökningar har genomförts på flera platser än vad som gjordes initialt.

– Det här har gett oss nya uppslag som vi kan använda för att komma vidare, så känslan är bra i utredningsgruppen. Med våra förstärkningar har vi också goda möjligheter att kunna vända och vrida på de uppgifter vi får in. Det ger oss bra förutsättningar för att förhoppningsvis kunna komma hela vägen fram i utredningen, säger Elenore Ingårda.

Förstärkningarna gäller dels resurser från det egna polisområdet (motsvarande Södermanlands län) men också personal från nationella operativa avdelningen (Noa) som är på plats med en utredningsresurs.

Vädjar till allmänheten om mer information

– Nu kommer utredningen att fortsätta över jul- och nyårshelgerna, så jag skulle vilja uppmana alla som sitter på information som kan hjälpa oss i utredningen att höra av sig. Vi har pratat med många, men säkert inte alla. Just din information kan vara den avgörande, säger Elenore Ingårda.

Läs också:

Eskilstuna: Den avlidna kvinnan i Torshälla hade skjutits ihjäl

You May Also Like