Polisen fick en hel del ärenden att jobba med under fredagen…

Misslyckat rånförsök mot matbutik i Torshälla

Vid sjutiden på fredagskvällen larmades Polisen till en matbutik i Torshälla. Det med anledning av ett rånförsök.

– Det ska ha varit en ensam maskerad gärningsman som gått in i butiken. Med sig hade han ett tillhygge, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. Gärningsmannen ska inte heller ha fått med sig något från butiken, utan valde istället att lämna platsen. Flera polispatruller involverades i ärendet under fredagskvällen och åkte runt i närområdet, men ingen misstänkt gärningsperson påträffades.

– Händelsen rubriceras som försök till rån, men det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson, säger Dennis Johansson Strömberg.

Blåljussabotage i Vilsta

Under fredagsförmiddagen larmades Polisen till en adress i stadsdelen Vilsta i Eskilstuna – närmare bestämt Vilsta industriområde. Det med anledning av en misstänkt stöld.

Men det visade sig istället handla om en affärsuppgörelse, en uppgörelse där parterna inte var eniga i ett ärende som avgörs civilrättsligt, och inte alls av Polisen. Därför beslutade polispatrullen på plats för att lämna området. En person kunde dock inte acceptera beslutet, och hindrade poliserna från att lämna platsen genom att vägra flytta sitt fordon.

– Mannen fortsatte att hindra poliserna från att lämna området, trots anmodan att släppa fram polisbilen. Han greps då, och är nu misstänkt för blåljussabotage, berättar Polisens presstalesperson.

Anlagd brand i trapphus i Råbergstorp

Strax före klockan halvnio på fredagskvällen larmades polis och räddningstjänst till ett flerfamiljshus i stadsdelen Råbergstorp i Eskilstuna. Det med anledning av ett SOS-larm gällande brand i trapphus.

Enligt larmet skulle trapphuset vara rökfyllt, men det finns inga uppgifter om personskador. Uppgifter gör gällande att någon ska ha eldat med papper i trapphuset. Räddningstjänsten fick sedan jobba med att vädra ut.

– En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Kvinna död efter balkongfall i Katrineholm

En kvinna i 50-årsåldern ska ha avlidit efter att ha fallit från en balkong på fjärde våningen i Katrineholm. Händelsen ska ha inträffat sent på fredagskvällen.

I nuläget utreder Polisen händelsen som misstänkt mord, och två personer har gripits, en man och en kvinna i 30-årsåldern. De är skäligen misstänkta för mord. Senare beslutade åklagare att de båda skulle anhållas.

Den avlidne kvinnans anhöriga har underrättats om händelsen.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

You May Also Like