Polisen spärrade under måndagen av vissa delar utomhus i Torshälla och inledde samtidigt en förundersökning gällande mord…

Kvinna påträffad avliden utomhus i Torshälla – omständigheter oklara – utreds som mord

Under måndagsmorgonen larmades Polisen till Torshälla. Det med anledning av vad som till en början liknade ett sjukdomsfall med misstänkt hjärtstopp. Personens liv gick inte att rädda.

Till en början sa Polisen att det fanns omständigheter som gjorde att man ville utreda händelsen närmare för att kunna utesluta att brott begåtts. En förundersökning om mord inleddes därför under måndagen, något som Polisen ibland gör med syfte att kunna öppna upp den stora verktygslådan för utredningen. Polisen gjorde i samband med detta en del avspärrningar kring platsen i Torshälla.

Den avlidna personen har visat sig vara en kvinna i 45-årsåldern. Hon påträffades alltså utomhus i Torshälla tidigt under måndagsmorgonen.

– Vi har arbetat vidare med utredningsåtgärder på fyndplatsen och med dörrknackning i området för att försöka skapa en tydligare bild av vad som inträffade, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Yttre påverkan orsakade dödsfallet

Under måndagskvällen berättade Polisen att undersökningsåtgärderna nu pekar på att kvinnan utsatts för yttre påverkan som orsakat dödsfallet, och förundersökningen drivs vidare som ett misstänkt mord. De exakta omständigheterna som pekar mot detta kan/vill Polisen i nuläget inte precisera.

Söker vittnen

– Vi är intresserade av iakttagelser från tidigt på måndagsmorgonen från klockan halv sex fram till tjugo över sex runt Ringvägen, Edvardslundsgatan och Germundsgatan i Torshälla. Den som tror sig ha sett något är välkommen att höra av sig till oss på Polisen, säger Johnny Gustavsson.

I nuläget har Polisen ingen frihetsberövad i ärendet.

Johnny Gustavsson, Polisen

You May Also Like