Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Misstänkt mord i Strängnäs – en person anhållen

Vid lunchtid igår lördag larmades polis och räddningstjänst till en bostad i Strängnäs. I bostaden påträffades en avliden person. Då brott inte kunde uteslutas påbörjades en utredningen gällande misstänkt mord.

En person greps också under lördagen. Denna person har senare under helgen anhållits som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Utöver detta är det locket på från Polisens sida:

– Med anledning av omfattande informationsinhämtning och andra omständigheter lämnas inte någon ytterligare information om plats, kön eller ålder samt omständigheter i ärendet i nuläget, säger Polisens presstalesperson, inspektör Marcus Anefur.

Stöld i Sundbyholm

Under natten mot idag söndag larmades Polisen till Sundbyholm strax utanför Eskilstuna. Det med anledning av en pågående stöld.

Vittnen ska ha sett flera personer tillgripa gods. Målsäganden, en man i 65-årsåldern, uppmärksammade det hela och bestämde sig för att agera.

– Mannen konfronterade tjuvarna och tog tillbaka godset. I samband med det uppstod tumult, och flera fordon lämnade platsen, berättar Polisens presstalesperson, inspektör Marcus Anefur.

Försökte köra på mannen

Det är oklart hur många personer som var inblandade i händelsen. I samband med att tjuvarna lämnade platsen försökte de köra på mannen med bil, varpå mannen fick söka skydd. Polisen utreder nattens händelse som försök till stöld samt försök till grov misshandel.

Väpnat rån i Eskilstuna

Under torsdagskvällen inträffade ett rån i Eskilstuna. Det ska ha skett i krokarna av Tuna Park. En kille i tonåren ska ha sett hur två personer använde en moped. Tonåringen ska ha känt igen mopeden, då den tillhör en bekant som nyligen fått den stulen.

När tonåringen försökte konfrontera de två personerna blev han istället utsatt för ett personrån. Han ska bland annat ha blivit av med en mobiltelefon och blivit hotad med ett vapenliknande föremål.

Mopeden påträffad

Senare under natten mot idag söndag fick en polispatrull syn på en man på moped. Mannen stoppades och kontrollerades, och det skulle då visa sig att det handlade om den stulna mopeden. En av rånarna, en man i 40-årsåldern, greps misstänkt för grovt rån och grovt vapenbrott. Den andra rånaren är i nuläget på fri fot.

Läs också:

Misshandel i centrala Eskilstuna i natt

You May Also Like