Eskilstuna Kommun inför stöd för familjer som har barn med funktionsnedsättning

Eskilstuna Kommun blir den nionde kommunen i Sverige att inom Vård- och omsorgsförvaltningen LSS införa en barnkoordinator. Barnkoordinatorn ska svara på de behov som många anhöriga till barn (0-18 år) med funktionsnedsättningar … Läs mer “Eskilstuna Kommun inför stöd för familjer som har barn med funktionsnedsättning”

Read more

Unicef ​​berömmer Kubas prioritering av barnen, även dem med speciella problem

Kuba sätter barnen främst i sina insatser och garanterar universell tillgång till hälsa, utbildning och skydd, säger FN-organisationen Unicefs (FN:s Barnfonds) representant Alejandra Trossero.

Enligt  Trossero, chef för Unicefs kontor i Havanna, visar de institutioner som hon besökte på den karibiska ön det engagemang som landet har när det handlar om barnen. Läs mer “Unicef ​​berömmer Kubas prioritering av barnen, även dem med speciella problem”

Read more

Ojämlikhet och illamående i Sveriges skolor

Emma Lundströms artikel har tidigare varit publicerad i tidningen Internationalen.

*****

Den svenska skolan befinner sig i fritt fall. Den senaste tidens omfattande protester mot nedskärningarna kommer inte ur intet. De är … Läs mer “Ojämlikhet och illamående i Sveriges skolor”

Read more

Rädda Barnens Ungdomsförbund lär barnen i Årby i Eskilstuna om barns rättigheter

I ett tidigare inlägg skrev jag om aktiviteter under påsklovsveckan för barnen i stadsdelen Årby i Eskilstuna.

Nu ser jag ännu en aktivitet som äger rum redan i morgon, 6 april. Det … Läs mer “Rädda Barnens Ungdomsförbund lär barnen i Årby i Eskilstuna om barns rättigheter”

Read more

Flyktingbarn från Ukraina inspireras att måla med hjälp av konstnärerna Stanislaw Lux och Telma Castro

På ett flyktingboende i Strängnäs bor för tillfället cirka 160 flyktingar från Ukraina, varav många är barn.

För att göra tillvaron lite lättare för barnen har de båda konstnärerna Stanislaw Lux från … Läs mer “Flyktingbarn från Ukraina inspireras att måla med hjälp av konstnärerna Stanislaw Lux och Telma Castro”

Read more