Polisen hade under tisdagseftermiddagen och kvällen stora resurser på plats i Nyfors i Eskilstuna – det efter att två män utsatts för grov misshandel, så pass grov att Polisen rubricerar det som mordförsök…

Eskilstuna: Två män utsatta för grov misshandel i Nyfors – En man har avlidit av sina skador

Klockan halv fem på tisdagseftermiddagen fick Polisen ett larm om en skadad person i en bostad i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. När polis anländer till adressen anträffar man en skadad person i bostaden samtidigt som ytterligare en person anträffas skadad utomhus. Båda personerna, som är män, är skadade med tillhygge, och båda bedöms som allvarligt skadade.

Båda männen fördes i ambulans till Mälarsjukhuset.

– Två förundersökningar gällande försök till mord är nu inledda där båda ärendena bedöms ha koppling till varandra, berättar Polisens presstalesperson, Marcus Anefur.

Två platser avspärrade

Polisen arbetade under tisdagseftermiddagen och kvällen intensivt med informationsinhämtning i området. Båda platserna blev under tisdagseftermiddagen avspärrade och en större polisresurs arbetade på platsen.

– I nuläget har vi ingen gripen för dessa gärningar, säger Marcus Anefur.

Skadeläget för de båda misshandlade är i nuläget okänt…

Uppdatering klockan 20.00

En av de skadade männen har under kvällen avlidit av sina skador på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Brottsrubriceringen i det ärendet är nu ändrat till mord.

Man gripen

En man har nu också gripits misstänkt för brottet.

– Inga uppgifter kring ålder på inblandade personer lämnas i nuläget ut, säger Polisens presstalesperson, Marcus Anefur.

Polisen säger vidare att det just nu pågår ett intensivt utredningsarbete och prioritet är att säkra förundersökningen, i första hand av förhör med personer som kan lämna information. Av den anledningen lämnas heller inga uppgifter i ärendet vidare till media just nu, heter det.

You May Also Like