Polisen utreder händelsen som mord, och en person är gripen…

Ung man skars i halsen i Strängnäs – avled av sina skador

En man i 20-årsåldern har avlidit efter ett bråk i centrala Strängnäs under torsdagskvällen. Mannen höggs i halsen med ett vasst föremål och avled senare av sina skador. Polisen utreder händelsen som mord, och en person är gripen.

Det var strax efter klockan sex på torsdagskvällen som Polisen larmades om ett bråk mellan två personer utomhus i centrala Strängnäs. En person skulle enligt uppgifter ha skadats svårt i halsen med ett vasst föremål. Polis kunde gripa en misstänkt gärningsman bara några minuter efter händelsen. Den gripne är en man i 30-årsåldern.

Levde fortfarande

Offret avfördes i ambulans och var då fortfarande vaken. Senare under kvällen ska mannen ha avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade. En förundersökning gällande mord har nu inletts.

Tre anhållna efter storbråk i Eskilstuna

Under torsdagskvällen anhölls tre ungdomar av åklagare. De tre greps tidigare under torsdagen efter dramat som utspelade sig i Munktellstaden i Eskilstuna, där fyra ungdomar i 15-årsåldern skadades i samband med ett stort bråk.

– De nu anhållna är unga män i 15- till 17-åråldern, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

Eskilstuna Kommun aktiverade stab efter torsdagens händelse i Munktellstaden

Barn- och utbildningsförvaltningens stab aktiverades med anledning av torsdagens knivskärning i Munktellstaden.

Fyra ungdomar skadades i samband med en knivskärning i Munktellstaden vid lunchtid på torsdagen. Eleverna går i årskurs 9 på Årbyskolan och var under torsdagen i området på friluftsdag.

–  Det som hänt är alldeles förfärligt. För att hantera händelsen har vi gått upp i stabsläge, säger Lina Axelsson Kihlblom som är förvaltningschef på Barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna.

Lina Axelsson Kihlblom.

– Vi vill betona att elevernas säkerhet och välbefinnande är vår högsta prioritet. Vi tar denna händelse på största allvar och arbetar aktivt för att stödja de berörda eleverna och deras familjer, säger Lina Axelsson Kihlblom.

Läs också:

Mordförsök i Eskilstuna – Flera ungdomar till sjukhus

You May Also Like