Coca Cola, Red Bull, eller kanske Oatly havredryck – Hur laddar man bäst inför en idrottstävling

Det gick ju åt pipsvängen i semifinalen. 0-4 i baken mot England. Experterna analyserar och dissekerar nu matchen stycke för stycke, bit för bit, sekund för sekund, passning för passning, hands eller … Läs mer “Coca Cola, Red Bull, eller kanske Oatly havredryck – Hur laddar man bäst inför en idrottstävling”

Read more

Men vart fan är vi på väg – Nu är det stor brist på salta pinnar också

Krig och elände, flyktingströmmar, brist på färdigskalade räkor, klimatkatastrof och extremväder, Putinpriser, Erdoğan jävlas med oss, SD-politiker styckmördade vän.

Som om inte detta vore nog. Nu råder det också brist på salta … Läs mer “Men vart fan är vi på väg – Nu är det stor brist på salta pinnar också”

Read more

S vill förbjuda vinstuttag i skolan – Då rasar skolföretagen på börsen

Det lär finnas ett talesätt. “Om någon släpper en fjärt på börsen i Tokyo blir 10 000 bönder i Malaysia arbetslösa.

Ungefär motsvarande reaktion blev det när utbildningsminister Anna Ekström (S) presenterade … Läs mer “S vill förbjuda vinstuttag i skolan – Då rasar skolföretagen på börsen”

Read more

Barn och ungdomar som reklambudbärare i en alltmer kommersialiserad värld där pengarna styr

Vi är många som irriteras över all reklam som väller över oss. Inte minst reklamen som avbryter filmer och andra program i de “reklamfinansierade” TV-kanalerna.

Undersökningar visar att även barn ogillar när … Läs mer “Barn och ungdomar som reklambudbärare i en alltmer kommersialiserad värld där pengarna styr”

Read more

Skolinspektionen letar med ljus och lykta efter ägarna till Internationella Engelska skolan

Internationella Engelska skolan (IES) är landets största privata skolkoncern med över 28 000 elever.

Enligt regelverket ska en skola som byter ägare anmäla detta till Skolinspektionen. Det ingår nämligen i Skolinspektionens uppdrag … Läs mer “Skolinspektionen letar med ljus och lykta efter ägarna till Internationella Engelska skolan”

Read more

Annie Lööf: “Du ljuger! Du ljuger! Varför ljuger du Nooshi Dadgostar?”

Jag lyssnade till riksdagsdebatten torsdag 9 juni, där Nooshi Dadgostar (V) starkt kritiserade förslaget om införande av marknadshyror. Eller “fri hyressättning i nyproduktionen”, som det heter.

Ett systemskifte som i sin förlängning … Läs mer “Annie Lööf: “Du ljuger! Du ljuger! Varför ljuger du Nooshi Dadgostar?””

Read more

EU-kommissionen vill lagstifta om minimilöner. När man ändå är igång – Varför inte också maximilöner?

“EU-kommissionen har lagt fram ett förslag om minimilöner i EU. Arbetsmarknadsutskottet har prövat förslaget och är kritiskt. Ett enigt arbetsmarknadsutskott anser att lönebildningen hanteras bäst på nationell nivå och att EU-förslaget är … Läs mer “EU-kommissionen vill lagstifta om minimilöner. När man ändå är igång – Varför inte också maximilöner?”

Read more

Nu mullrar det av vrede i folkdjupet – Coca-Cola har kommit med en ny smak som inte faller alla i smaken

“Jag fick en chock och vill inte dricka mer av den”, säger Linnea, 29, till Aftonbladet efter att ha testat den nya smaken av Coca-Cola Zero Sugar.

Även Frida Xxxxx från … Läs mer “Nu mullrar det av vrede i folkdjupet – Coca-Cola har kommit med en ny smak som inte faller alla i smaken”

Read more