Mikael Lejunger om det kapitalistiska profitsamhället och “hållbar utveckling” i svenska grundskolan

Mikael Lejunger:

Skolverkets definition på termen “Hållbar utveckling” lyder: “Hållbar utveckling” är (samhälls)utveckling, som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.”

Spunktermen “Hållbar utveckling” betyder alltså … Läs mer “Mikael Lejunger om det kapitalistiska profitsamhället och “hållbar utveckling” i svenska grundskolan”

Read more

Politikens avdemokratisering och kommersialiseringen av politikerna

Jan Wiklund:

Den 21 januari ansåg Peter Widén att diverse toppolitikers vandringar från det ena partiet till det andra tyder på ideologisk förflackning, högervridning och likriktning inom det borgerliga lägret. Så kan … Läs mer “Politikens avdemokratisering och kommersialiseringen av politikerna”

Read more

Regeringens terroristlag – en eftergift för Erdoğan i det smutsiga spelet om NATO-medlemskapet

För att visa upp för Erdoğan att Sverige minsann är en pålitlig samarbetspartner i kampen mot terrorism, har regeringen nu antagit en ny terroristlag som man hoppas ska göra Erdoğan så nöjd … Läs mer “Regeringens terroristlag – en eftergift för Erdoğan i det smutsiga spelet om NATO-medlemskapet”

Read more

Förre ärkebiskopen Antje Jackelén kritiserar regeringen

Förre ärkebiskopen, Antje Jackelén, är kritisk till regeringens retroaktiva avskaffande av permanenta uppehållstillstånd för krigsflyktingar.

Genom Tidöavtalet har regeringen och SD kommit överens om kraftiga neddragningar av flyktingmottagandet.

Bland annat har Sveriges … Läs mer “Förre ärkebiskopen Antje Jackelén kritiserar regeringen”

Read more

SD vill ändra grundlagen och bland annat avskaffa 1:a maj som allmän helgdag

I en motion till riksdagen föreslår SD en lång rad ändringar av den svenska grundlagen så att den vilar på den “nationella socialkonservatismens grunder”. Det är 14 punkter där man … Läs mer “SD vill ändra grundlagen och bland annat avskaffa 1:a maj som allmän helgdag”

Read more

Förra regeringen ger “klart” besked (?) om kravet på frigivning av den fängslade HDP-ledaren Selahattin Demirtaş – “Klart” som korvspad

Ni kanske minns utfrågningen 9 augusti i år i Ekots partiledarutfrågning. Magdalena Andersson fick frågan om hon tyckte att politiske fången Selahattin Demirtas borde släppas fri. Dimirtas är ledare för socialdemokraternas systerparti … Läs mer “Förra regeringen ger “klart” besked (?) om kravet på frigivning av den fängslade HDP-ledaren Selahattin Demirtaş – “Klart” som korvspad”

Read more