Bildskapare: Clker-Free-Vector-Images / Pixabay.

Minst 93 mördade i gårdagens terrordåd i Moskva

Enligt de senaste uppgifterna (lördag förmiddag) mördades 93 personer i samband med gårdagskvällens terrorattack mot en konserthall i Moskva.

Antalet mördade kan förmodas stiga. Ryska myndigheter har rapporterat att utöver de nu konstaterat dödade skadades över hundra.

Ett meddelande har skickats ut, i vilket avsändaren – som påstår sig representera den islamistiska terrororganisationen IS – tar på sig dådet.

USA har varnat ryska myndigheter för att risk förelåg för en terrorattack. Nu bekräftar USA, enligt New York Times, att de uppgifter man haft tillgång till handlade om IS, närmare bestämt den Afghanistan-baserade grenen IS-Khorasan (IS-K).

Ryska myndigheter påstår att elva personer har gripits under natten. Bland dem fyra som ingick i gruppen av uniformerade, kamouflageklädda, automatkarbinförsedda och maskerade män som utförde attacken.

Uppgiften att fyra av deltagarna i själva attacken låtit sig gripas måste betecknas som anmärkningsvärd. Om den stämmer skulle detta kunna peka på att det troligen inte handlar om ett dåd organiserat av IS.

Senaste rapport: Antalet konstaterat dödade uppges nu (11.00) uppgå till 115.

You May Also Like