Statsterrorismen – en plåga för mänskligheten

Gilberto López y Rivas, Cubadebate 231112
Terrorismos de Estado
Översättning: Zoltan Tiroler

Artikeln har också varit publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

Statsterrorism

Det folkmord som begås av terrorstaten Israel i Gaza är Läs mer “Statsterrorismen – en plåga för mänskligheten”

Read more

Mördad för 75 år sen – Vem minns idag Folke Bernadotte?

Insändarskribenterna från Palestinagruppen i Hässleholm/Kristianstad, Yvonne Fredriksson och Kerstin Dahlberg, befarar att den nuvarande regeringens planer på nedskärningar av medel till det civila samhällets aktörer för fred och konfliktlösning även kan komma Läs mer “Mördad för 75 år sen – Vem minns idag Folke Bernadotte?”

Read more

Eventuellt VM-firande i Stockholm ställs in efter höjd terrorhotsnivå

Om Sveriges damlandslag tar hem bronset på lördag kommer det planerade firandet i Stockholm inte att bli av. Det meddelar nu Svenska Fotbollförbundet.

Säpos besked om att sannolikheten för ett terrorattentat mot … Läs mer “Eventuellt VM-firande i Stockholm ställs in efter höjd terrorhotsnivå”

Read more

Ecuador: Knarkmaffian, högern och USA bakom ännu ett politiskt mord?

  • Cubadebate 230809. Översättare: Zoltan Tiroler.

Ecuadors president Guillermo Lasso, inrikesminister Juan Zapata och kampanjmedarbetare bekräftade på onsdagen mordet på presidentkandidaten Fernando Villavicencio, som sköts av attentatsmän när han deltog i ett politiskt … Läs mer “Ecuador: Knarkmaffian, högern och USA bakom ännu ett politiskt mord?”

Read more

Vad ska USA nu hitta på för ursäkt för att koppla Kuba till terrorism?

Milagros Pichardo, Granma 220818
(Övers: Christine Vaple)

Artikeln tidigare (22/8) publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida

Det faktum att Colombias nya regering erkänner ELN-delegationen på Kuba som legitim för fredsprocessen gör att Vita … Läs mer “Vad ska USA nu hitta på för ursäkt för att koppla Kuba till terrorism?”

Read more

Vilka organisationer är terrorister? Och vilka bestämmer vilka som ska klassas som terrorister?

Vilka organisationer är terrorister? Och vilka bestämmer vilka som är terrorister? Nelson Mandela var stämplad som terrorist, av USA, när han mottog Nobels fredspris. Och det var också USA:s så kallade säkerhetstjänst … Läs mer “Vilka organisationer är terrorister? Och vilka bestämmer vilka som ska klassas som terrorister?”

Read more

Det är den turkiska staten under ledning av despoten Erdoğan som är de verkliga terroristerna

När tre medlemmar och riksdagsledamöter från Vänsterpartiet under Almedalsveckan höll upp flaggor för PKK, YPG och YPJ blev det ramaskri i media. Morgan Johansson och Ann Linde förfasade sig och krävde att … Läs mer “Det är den turkiska staten under ledning av despoten Erdoğan som är de verkliga terroristerna”

Read more

HATETS TIDEVARV

Vi lever i hatets tidevarv Då vi kan i stället välja medmänsklighet Vi lever i hatets tidevarv Med död och förintelse för våra ögon Vi lever i hatets tidevarv Då ord ersätts med besinningslöst våld Vi lever i hatets tidevarv Med misstro och skräck för vår vän

Jag vägrar låta ditt hat Få mig att ge upp friheten Ditt inskränkta hat Må du kalla det politik, ideologi eller religion Det är endast ditt hat Din inskränkta rädsla för det du ej förstår Det du ej vill förstå Du är fången – ej jag Läs mer “HATETS TIDEVARV”

Read more