Foto: rihaij/Pixabay.

Ryssland terrorstämplar internationella hbtq-rörelsen

Ryssland tar nu ytterligare ett steg för att stoppa hbtqi-rörelsen som arbetar i landet. Nu terrorklassas rörelsen av ryska myndigheter.

Ryska myndigheten Rosfinmonitoring, som grundades av president Vladimir Putin 2001 för att övervaka nationella och internationella ekonomiska transaktioner i syfte att förhindra penningtvätt, finansiella brott och terrorism, har nu lagt till hbtqi-rörelsen på sin bevakningslista. Rörelsen betecknas av myndigheten som ”extremistisk” och klassas som ”terrorister”, berättar Moscow Times” (se lästips QX)

Det här är en fortsättning på beslutet i november förra året då Rysslands hbtq-lagar skärptes ytterligare. (se lästips)

”Denna lösning kommer att skydda våra barn och vårt lands framtid från det mörker som sprids från USA och de europeiska staterna.. Vi har våra egna traditioner och värderingar”, skriver dumans talesman Vjatjeslav Volodin på Telegram. (se lästips SVT Nyheter)

Det är väl en ren tillfällighet att det ryska beslutat att terrorstämpla hbtq-rörelsens tidsmässigt sammanfaller med den blodiga terrorattacken i konserthallen i Moskva då minst 139 människor mördades.

Det här kan ses som ett ryskt kulturkrig mot vad man kallar västerländska dekadenta värderingar och livsstil. Och det går helt i den linje Putin själv personifierar när han framställer sig som en riktig hårding. En machoman som gärna visar upp sig med bar överkropp i diverse ”manliga” sammanhang.

Ridande på hästar, vinterbadar, hoppar fallskärm, skjuter med granatkastare, jagar och fiskar.

På satirbilder ser man Putin ridande på björnar och örnar och promenerande med tiger i koppel för att förstärka att det här är en ”riktig” karl. Ingen fjollig mjukis som går ut med barnvagn, byter blöjor eller matar baby med nappflaska.

Men det ”lustiga” är att många av Rysslands svinrika oligarker, som blivit rika på just ”fiffiga transaktioner” och andra skumraskaffärer, nu väljer att leva La dolce vita, det ljuva livet, just i den dekadenta västvärlden som Ryssland ledning, inklusive Putin själv, förkastar.

De har lyxbåtar stora som Finlandsfärjor som de seglar runt med i Medelhavet. De har lyxvåningar i London, Monaco. De förlustar sig på de dyraste och lyxigaste restaurangerna och köper sig de dyraste och flottaste kläder och andra ”tillbehör”.

Med andra ord – de lever ett dekadent västligt leverne som är så vulgärt att ytterst få i väst ens själva kommer i närheten av detta perversa lyxliv.

Enligt skvallerpressen går det rykten om att Putin och Lavrov har två döttrar varav den ene bor i lyxvåning i London, den andra i Monaco.

”Putins döttrar lever lyxliv i väst – gömt 100 miljoner”, skriver Hänt.

I Aftonbladet kan man lösa under rubriken ”Ilskan: Så lever deras döttrar lyxliv i väst”:

”Vladimir Putin och hans närmaste man har hemliga familjer vid sidan av – och dessa lever i lyx medan kriget i Ukraina skördar tusentals offer.

Här visar de ryska makthavarnas kärleksbarn upp sina sorgfria liv på sociala medier. Och 55-miljonersvåningen” (se lästips Aftonbladet)

Om det här med döttrarnas lyxliv i väst är sanning vet jag inte. Det ska väl tas med en nypa salt när det kommer från skvallerpressen.

Vad som däremot är sanning är att ett flertal av de ryska oligarkerna, varav en del är nära vänner med Putin, lever lyxliv i väst med sina lyxbåtar och annat ”dekadent” leverne i det förtappade väst.

En av dem är Roman Abromovich, som fram till nyligen ägde brittiska Chelsea. Han har en enorm lyxkryssare i prisklassen 11,9 miljarder kronor (se lästips SvD Näringsliv)

Flera andra oligarker med nästan lika lyxiga och dyra kryssare har fått sina fartyg beslagtagna som en del av sanktionerna mot Ryssland.

”Kriget i Ukraina har blivit dyrt för oligarkerna. De ryska miljardärerna har en förkärlek för stora båtar, och fartyg för tiotals miljarder har beslagtagits som en del av sanktionerna. Här är några av de största och lyxigaste ryssägda yachterna och deras öde”, skriver SvD

Lästips:

Rysk finansmyndighet terrorklassar hbtq-rörelsen – QX. 2024-03-22

Ryssland terrorklassar internationella hbtq-rörelsen – SVT Nyheter 22 mars 2024

Ryssland förbjuder hbtq-rörelsen – stämplas som extremistisk – SVT Nyheter 30 november 2024

Ryska oligarkers yachter och båtar – kostar miljarder – SvD Näringsliv. 2022-05-24 (här ser ni bilder på lyxfartygen och vad respektive oligark ”försörjer” sig på).

Rolf Waltersson

You May Also Like