Pris ske Gud, nu kommer skatteåterbäringen – 2 kronor och 50 öre om dagen till “fattigpensionärerna”

Om valresultatet håller ända in i kaklet och vi får en blå-brun regering kan landets 300.000 fattigpensionärer räkna med en rejäl höjning.

Det är den så kallade pensionsgasen som kan ge … Läs mer “Pris ske Gud, nu kommer skatteåterbäringen – 2 kronor och 50 öre om dagen till “fattigpensionärerna””

Read more

Bli miljonär som pensionär – goda råd i Public service till alla fattigpensionärer

Jag lyssnade till programmet Plånboken 27 juli. Ett av inslagen i programmet handlade om pensioner och att: “300 000 svenska pensionärer har pension på under 13 100 kronor i månaden efter skatt”.… Läs mer “Bli miljonär som pensionär – goda råd i Public service till alla fattigpensionärer”

Read more

Pensionsmyndighetens generaldirektör: “Pensionsgruppen har tjänat Sverige väl”

Jag lyssnade till Ekots lördagsintervju med Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr.

Daniel Barr var mycket kritisk till att riksdagens pensionsgrupp blivit överkörd i och med att V, S och MP gjorde en överenskommelse … Läs mer “Pensionsmyndighetens generaldirektör: “Pensionsgruppen har tjänat Sverige väl””

Read more

O aj, aj, aj, aj, Busch!! Högerns cyniska trollmor bekänner färg – igen!

Har du jobbat i låglöneyrke får du skylla dig själv om du är fattigpensionär – Du borde valt ett annat yrke.

Premiepensionssystemet är en märklig del av vårt svenska pensionssystem. Allra-härvan Läs mer “O aj, aj, aj, aj, Busch!! Högerns cyniska trollmor bekänner färg – igen!”

Read more

Sämst i klassen – Sverige har störst andel fattigpensionärer bland de Nordiska länderna

Jag har skrivit flera gånger om de usla pensioner som många har i Sverige. Att cirka 300 000 lever som “fattigpensionärer” i ett av världens rikaste länder.

Mitt senaste inlägg var 16 … Läs mer “Sämst i klassen – Sverige har störst andel fattigpensionärer bland de Nordiska länderna”

Read more

Staten, kapitalet och fossilindustrin – Ska våra pensionspengar satsas på kol- gas- och oljeutvinning?

Jag hör på radion att 7:e AP-fonden/pensionsspararna förlorat 10 miljarder genom sitt innehav av aktier i de stora multinationella fossilbolagen. Aktievärdet har sjunkit, och därmed har 10 miljarder kronor ”gått upp i … Läs mer “Staten, kapitalet och fossilindustrin – Ska våra pensionspengar satsas på kol- gas- och oljeutvinning?”

Read more

Socialdemokraterna tillsammans med fem borgerliga partier presenterar förslag om höjd pensionsålder

I helgen presenterade de sex partier som står bakom utredningen av pensionssystemet sitt förslag på höjd pensionsålder. Redan nästa år ska lägsta åldern för att ta ut allmän pension höjas från 61 … Läs mer “Socialdemokraterna tillsammans med fem borgerliga partier presenterar förslag om höjd pensionsålder”

Read more

Den socialmoderata pensionsuppgörelsen: En orättvisa blir ännu mer orättvis

Vi måste jobba mera! Vi måste arbeta flera år! Vi måste höja pensionsåldern! Som ett mantra har politiker upprepat detta budskap. Lydiga ledarskribenter och reportrar har stått till tjänst med att sprida … Läs mer “Den socialmoderata pensionsuppgörelsen: En orättvisa blir ännu mer orättvis”

Read more