“Allting går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt”

Finns det något mer irriterande än dessa ständiga reklamavbrott i de “reklamfinansierade” kanalerna på TV?

Dessutom är det samma reklam som återkommer gång på gång. Det ena mer infantil än det … Läs mer ““Allting går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt””

Läs mer

Hur många dejtingsåpor finns det – Nästan lika många som det finns lingon i världen

Jag har det så kallade basutbudet på TV, vilket betyder SVT1, SVT2, Barnkanalen, Kunskapskanalen och TV4.

Tidigare ingick även TV6, men den kanalen har tagits bort ur basutbudet. Vilket i och … Läs mer “Hur många dejtingsåpor finns det – Nästan lika många som det finns lingon i världen”

Läs mer

Låter man slumpgeneratorn bestämma över reklamen kan det bli riktigt tokigt – Eller snarare tragikomiskt

När jag avslutade mitt skärmarbete igår kväll gick jag in på Eskilstuna-Kurirens (E-K) nättidning för att kolla senaste nytt från Eskilstuna.

En artikel handlade om:

“En man i 45-årsåldern körde bil Läs mer “Låter man slumpgeneratorn bestämma över reklamen kan det bli riktigt tokigt – Eller snarare tragikomiskt”

Läs mer

Regeringens förslag om hårdare regler för spelreklam får kritik från spelmarknaden

Jag har i många inlägg här i eFOLKET kritiserat spelmarknaden och reklamen för casinospel som lockar människor i fördärvet. För många människor leder spelandet till spelberoende, spelmissbruk och mänskliga tragedier.

Likaså … Läs mer “Regeringens förslag om hårdare regler för spelreklam får kritik från spelmarknaden”

Läs mer

Barn och ungdomar som reklambudbärare i en alltmer kommersialiserad värld där pengarna styr

Vi är många som irriteras över all reklam som väller över oss. Inte minst reklamen som avbryter filmer och andra program i de “reklamfinansierade” TV-kanalerna.

Undersökningar visar att även barn ogillar … Läs mer “Barn och ungdomar som reklambudbärare i en alltmer kommersialiserad värld där pengarna styr”

Läs mer

I USA kan vem som helst bli president – Förutsatt att man har tillräckligt med dollar

Jag lyssnade på USApodden Sveriges Radio P1. Ett avsnitt som var lite av en pytt i panna med lyssnarfrågor av blandat innehåll.

Det började med att de tre medverkande, Ginna Lindberg, … Läs mer “I USA kan vem som helst bli president – Förutsatt att man har tillräckligt med dollar”

Läs mer

Många unga mår psykiskt dåligt i dagens samhälle – Då kan man sminka över problemen med skönhetsprodukter från Lyko

Idag när jag åkte runt en sväng här i Eskilstuna såg jag att staden är nerlusad med reklamaffischer. På var och varannan busskur möts man av budskapet “Lek loss med 55 Läs mer “Många unga mår psykiskt dåligt i dagens samhälle – Då kan man sminka över problemen med skönhetsprodukter från Lyko”

Läs mer