Eurovisionmellot – Hur mycket kostar kalaset? – Och vem betalar?

Årets Eurovisiontävling har väckt stor uppståndelse. Inte mina när det gäller Israels deltagande. Något som uppmärksammats även här i eFOLKET (se lästips)

En annan intressant fråga är hur mycket hela kalaset kostar. … Läs mer “Eurovisionmellot – Hur mycket kostar kalaset? – Och vem betalar?”

Read more

“Allting går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt”

Finns det något mer irriterande än dessa ständiga reklamavbrott i de “reklamfinansierade” kanalerna på TV?

Dessutom är det samma reklam som återkommer gång på gång. Det ena mer infantil än det andra. … Läs mer ““Allting går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt””

Read more

Hur många dejtingsåpor finns det – Nästan lika många som det finns lingon i världen

Jag har det så kallade basutbudet på TV, vilket betyder SVT1, SVT2, Barnkanalen, Kunskapskanalen och TV4.

Tidigare ingick även TV6, men den kanalen har tagits bort ur basutbudet. Vilket i och för … Läs mer “Hur många dejtingsåpor finns det – Nästan lika många som det finns lingon i världen”

Read more

Låter man slumpgeneratorn bestämma över reklamen kan det bli riktigt tokigt – Eller snarare tragikomiskt

När jag avslutade mitt skärmarbete igår kväll gick jag in på Eskilstuna-Kurirens (E-K) nättidning för att kolla senaste nytt från Eskilstuna.

En artikel handlade om:

“En man i 45-årsåldern körde bil med Läs mer “Låter man slumpgeneratorn bestämma över reklamen kan det bli riktigt tokigt – Eller snarare tragikomiskt”

Read more

Regeringens förslag om hårdare regler för spelreklam får kritik från spelmarknaden

Jag har i många inlägg här i eFOLKET kritiserat spelmarknaden och reklamen för casinospel som lockar människor i fördärvet. För många människor leder spelandet till spelberoende, spelmissbruk och mänskliga tragedier.

Likaså att … Läs mer “Regeringens förslag om hårdare regler för spelreklam får kritik från spelmarknaden”

Read more

Barn och ungdomar som reklambudbärare i en alltmer kommersialiserad värld där pengarna styr

Vi är många som irriteras över all reklam som väller över oss. Inte minst reklamen som avbryter filmer och andra program i de “reklamfinansierade” TV-kanalerna.

Undersökningar visar att även barn ogillar när … Läs mer “Barn och ungdomar som reklambudbärare i en alltmer kommersialiserad värld där pengarna styr”

Read more

I USA kan vem som helst bli president – Förutsatt att man har tillräckligt med dollar

Jag lyssnade på USApodden Sveriges Radio P1. Ett avsnitt som var lite av en pytt i panna med lyssnarfrågor av blandat innehåll.

Det började med att de tre medverkande, Ginna Lindberg, Roger … Läs mer “I USA kan vem som helst bli president – Förutsatt att man har tillräckligt med dollar”

Read more