Tjetjenien förbjuder förpestande västerländsk musik som inte överensstämmer med den tjetjenska taktkänslan

Nej, det är inget april-skämt. Den ryska delrepubliken Tjetjenien har infört en lag som förbjuder ”förpestande västerländsk musik som inte stämmer med den tjetjenska mentaliteten och taktkänslan”.

Man syftar på musik som … Läs mer “Tjetjenien förbjuder förpestande västerländsk musik som inte överensstämmer med den tjetjenska taktkänslan”

Read more

Erdoğan vill ha ny grundlag – “Kryphål” i nuvarande lag innebär att politiska fångar kan släppas fria

Turkiets despotiske ledare Erdoğan kräver ändringar av grundlagen därför att det finns “kryphål” i nuvarande lag som innebär att politiska fångar kan friges.

“Det handlar om en tvist mellan Turkiets konstitutionsdomstol och … Läs mer “Erdoğan vill ha ny grundlag – “Kryphål” i nuvarande lag innebär att politiska fångar kan släppas fria”

Read more

Människomassor till Lima för att protestera mot kupp-presidenten Boluarte

  • Telesur 230719 – Miles de peruanos se movilizarán en la llamada tercera toma de LimaÖversättning: Zoltan Tiroler – Artikeln har också varit publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

Tusentals människor mobiliserar … Läs mer “Människomassor till Lima för att protestera mot kupp-presidenten Boluarte”

Read more

Att sila mygg och svälja kameler – Att vilja ha fred och sälja vapen till diktaturer

Jag läser i Aftonbladet 12 februari att EU-parlamentarikern David Lega (KD) varit på “studiebesök” i Förenade Arabemiraten.

På ett helt uppslag, 2 sidor, skriver Aftonbladet 12 februari om David Legas lyxiga resa:… Läs mer “Att sila mygg och svälja kameler – Att vilja ha fred och sälja vapen till diktaturer”

Read more

USA-ägda serverhallar slukar el och svenska skattepengar

Sveriges Radio kunde idag (1:a september 2022) rapportera om att Riksrevisionen uttrycker hård kritik mot hur regeringen gett massiva elskatterabatter till tech-jättarnas elslukande serverhallar. Dessutom är rabatterna begränsade till de största bolagen. … Läs mer “USA-ägda serverhallar slukar el och svenska skattepengar”

Read more

Tyskland erkänner folkmord i Namibia – Ber om ursäkt och betalar skadestånd

För att göra en lång historia kort – 1884 intog tyska styrkor Namibia och gjorde landet till en tysk koloni som fick namnet Deutsch Südwestafrika.

Tysklands egen cyniska beskrivning var att man … Läs mer “Tyskland erkänner folkmord i Namibia – Ber om ursäkt och betalar skadestånd”

Read more